Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MARTOR LA LUARE DE MITĂ: PRINA AVEA O PĂRERE PROASTĂ DESPRE PĂDURARU. NU ȘI DESPRE ȘPAGA DE LA EL!

09. noiembrie. 2017

Încurcate rău căile șpăgilor. Atât de rău încât nici cei care au pretins, au primit sau doar au intermediat, nu reușesc să le mai pună cap la cap. La Tribunalul Dolj, în dosarul în care Vâlcov este judecat pentru 3 fapte de luare de mită, a reînceput ″dansul″. Văzându-i pe cei doi foști primari ai Slatinei cum s-au salutat cordial și având vie în memorie imaginea cu Vâlcov în fața completului de la ICCJ jurând cu mâna pe biblie și cerându-i scuze lui Prina, ai fi fost tentat să crezi că urmează o declarație de martor nouă! Dar, nimic nu e ceea ce pare pentru că, odată ajuns la bară, ca martor în acest dosar, Prina a pornit valul acuzațiilor.

Vâlcov i-a cerut să meargă la Păduraru să îi ceară comisionul de 10% pentru contractul cu Centrul Istoric.  El s-a dus sau nu s-a dus. Nu e sigur, cum nici perioada în care a avut loc această discuție nu o poate preciza cu exactitate. Era probabil după ce Vâlcov a demisionat de la Primărie  și înainte ca SC Condor Păduraru să semneze contractul(câștigase licitația).Comisionul îl reține clar, nu are dubii cu privire la acest aspect: sigur 10%!

″În vara anului 2012 eu am fost ales viceprimar, primar a fost reales Darius Valcov. Imi amintesc că anterior numirii mele  ca vice, inculpatul Darius Vâlcov mi-a cerut să merg la Păduraru Sorin, administratorul SC CONDOR PĂDURARU să iau o sumă de bani ce reprezintă comision pentru câștigarea unei licitații de către această societate în vederea executării unor lucrări de modernizare a străzilor din Centrul Istoric. Am refuzat să merg la Păduraru cum mi-a cerut Vâlcov, pentru că aveam o părere destul de proastă despre acesta, dar e posibil ca ulterior să îi fi transmis solicitarea inculpatului, fie personal fie prin intermediul altei persoane.″

Și  mai e certitudine faptul că Păduraru s-a conformat. Le-a remis șpaga, cei drept nu toată suma odată ci în tranșe. Și cu toată părerea proastă pe care spune că o avea despre constructor Prina a avut grijă ca circuitul să se deruleze fără probleme. Vorba aceea, una-i omul, alta-i banu′. Pentru una din ele își aduce aminte că l-a mandatat pe nașu′ Adi Barbu să o încaseze. O alta chiar el i-a înmânat-o inculpatului, într-o seară, în fața blocului de pe str. Vederii.

″Prin vara lui 2012 la solicitarea inculpatului l-am trimis pe Barbu Adi la Păduraru să ia o sumă de bani ce reprezenta acel comision să o dea lui Darius Valcov. A zis bine mă duc, nu știu dacă a fost, dacă a luat sau cui i-a dat. In toamna anului 2012 m-a sunat Melinte, o cunoștință mai veche care lucrase cu Primăria Slatina și mi-a cerut să ne întâlnim. I-am spus că sunt la țară și a venit acolo. Scopul întâlnirii a fost înmânarea unui plic cu bani, suma despre care mi-a spus că provine de la Păduraru,  pe care trebuie să îi înmânez inculpatului Vâlcov. I-am dat plicul în seara zilei următoare, pe o stradă, i-am spus ce mi-a spus Melinte, că plicul e de la Păduraru, inculpatul l-a luat fără să îmi dea alte explicații.″

Ezitările lui Prina cu privire la loc, timp și sume l-au făcut pe Vâlcov să solicite judecătorului dreptul de a-i adresa martorului întrebări. Și-a curs un dialog destul de interesant.

Vâlcov: Inainte sa devină viceprimar în 2012 ce calitate aveam eu?

Prina: Nu știu ce calitate. Işi dăduse demisia  cred. Dar discuția cu privire la comision am purtat-o în biroul dumnealui, la Primăria Slatina.

Vâlcov:  Pe 29 martie 2012 eu mi-am dat demisia. Până am fost reales eu, cine a fost primar și cine a ocupat biroul meu?

Prina: Domnul Bălășescu a fost primar interimar. Nu știu dacă ocupa și biroul.

Vâlcov: M-a mai văzut cineva în primărie din martie până în iunie, nominalizați o persoană? Am mai intrat în primărie?

Prina: Nu știu acest lucru dar știu ca noi ne-am întâlnit așa cum am spus. Nu pot să nominalizez nici o persoană. Nu am o memorie așa bună ca a dumneavoastră!

Vâlcov: Există o relație între dvs și Adi Barbu de prietenie sau rudenie?

Este ginerele nașului meu de cununie.

Vâlcov: Păduraru a declarat ca dvs i-ați cerut comision și-a plătit în șase transe, și după ce nu mai eram eu primar. De ce credeți că a declarat așa?

Prina: Nu știu de ce a făcut această declarație mincinoasă.

Vâlcov:  La primul denunț este adevarat că ați fost chemat ca martor și procurorul v-a zis să vă mai gândiți și ați plecat v-ați întâlnit cu avocatul meu la ieșire, și ați revenit în cursul aceleiași zile ?

Prina: Nu este adevarat. Nu am revenit în cursul aceleiași zile. Am revenit doar atunci când am fost chemat.

Vâlcov: In 2014 spune că Păduraru mi-a propus 10% pentru contractul de la CAO. In ce condiții i-am spus lui acest lucru? Ca laudă? Ca ce?

Prina: Știam că participa la licitație, i-am spus că acea societate nu lucrează calitativ, că nu îmi place și atunci mi-a spus de ce, atunci mi-a zis că a venit Rotea și i-a zis de comision.

Reaudierile în acest dosar sunt abia la început. După Prina, am putea spune prima mână în colectarea șpăgilor(n.n.cum reiese din propriile declarații), urmează a fi audiați restul intermediarilor, până la… închiderea cercului.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!