Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV- FĂRĂ APĂRĂTOR LA GORJ! AMÂNARE ȘI MENȚINEREA CONTROLULUI JUDICIAR PENTRU DO DINTRE INCULPAȚI!

31. octombrie. 2017

Judecătorii de la Tribunalul Gorj, acolo unde a fost strămutat dosarul Millenium Topographica, au decis ca doi dintre inculpați să rămână în continuare sub control judiciar. În acest dosar, evaluatorul PSD, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată pentru instigare la dare şi luare de mită, Mircea Dogaru şi Elena Calotă pentru dare de mită în formă continuată, iar Eduard Cincu pentru luare de mită în formă continuată.

Tip solutie: Încheiere- Constată ca fiind temeinică şi legală măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la inculpaţii Cincu Eduard şi Dogaru Mircea. Menţine măsura controlului judiciar cu privire la inculpaţi. Respinge cererea formulată de inculpatul Dogaru Mircea prin apărătorul ales privind modificarea obligaţiilor prev. de art. 215 alin. 1 lit. c C.pr.pen. şi art. 215 alin. 2 lit. b C.pr.pen. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în camera de consiliu la Tribunalul Gorj, azi 31.10.2017.

Tot la termenul de marți, pe cameră preliminară, judecătorul a decis amânarea cauzei pentru 28 noiembrie la cererea inculpatului Vîlcov Darius Bogdan pentru angajare apărător.

Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Amână cauza la data de 28.11.2017, ora 11,00 la cererea inculpatului Vîlcov Darius Bogdan pentru angajare apărător.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au reținut în rechizitoriul faptul că ″Vâlcov Darius-Bogdan,  în  calitate de beneficiar direct al rezultatului activităţii desfăşurate de către SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, societate înfiinţată de către inculpat, prin contribuţia financiară a sa, prin diferite persoane interpuse, a exercitat acţiuni de determinare mediată în cauză, prin intermediul numitului Bărbulescu Daniel Ionuţ, cel care se ocupa, în fapt, de administrarea respectivei societăţi,  în urma cărora acesta a comunicat indicaţiile primite  inculpatului Dogaru Mircea, angajat  pe funcţia de consilier juridic în cadrul SC CONTIS COMPANY SRL, o altă societate controlată de către  inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan şi care avea sediul în acelaşi imobil de pe str. Lipscani, nr. 18 din mun. Slatina, ca şi SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina, şi apoi administratorului acestei societăţi, inculpata Calotă-Sălcianu Elena-Marinela, care au dat inculpatului Cincu Eduard, funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, având funcţia de subinginer cadastru, persoană cooptată tot la îndemnul inculpatului Vâlcov Darius-Bogdan, suma de 1.000 lei, lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, sumă al cărei cuantum a fost stabilit tot de către inculpatul Vâlcov Darius-Bogdan, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile

În același dosar procurorii au dispus totodată disjungerea cauzei și  declinarea materialului disjuns spre competenta soluţionare a cauzei, personală şi  materială, în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Craiova, sub aspectul posibilei săvârşiri de către acesta a infracţiunilor de instigare la dare de mită şi de instigare la luare de mită privind pe Daniel Bărbulescu,  motiva de faptul că ″pe parcursul administrării probatoriului cauzei au fost relevate activităţi faptice de corupţie, existând suspiciunea că la săvârşirea acestora a participat  şi numitul Bărbulescu Daniel Ionuţ, acesta având şi calitatea de avocat în cadrul Baroului Olt″.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!