Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MARIAN FLORESCU- CONDAMNAT LA 12 ANI ÎNCHISOARE CU EXECUTARE!

27. octombrie. 2017

În iunie 2016 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus trimiterea   în judecată a omului de afaceri Marian Florescu, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Joi,  el a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsă de 12 ani de închisoare cu executare şi interzicerea mai multor drepturi pe o perioadă de 5 ani de zile.

Solutia pe scurt: În baza art. 9 alin. 1 lit. c), alin. 3 din Legea 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen., prin înlăturarea art. 5 din NCP şi art. 41 alin. 2 C. pen. din 1969, condamnă inculpatul Florescu Marian la pedeapsa principală de 12 ( doisprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală comisă în formă continuată. În baza art. 9 alin.1 din Legea 241/2005 rap. la art. 66 alin. 1, 2 , 3 Cp aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a , b şi g Cp (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia, de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv aceea de comerciant, asociat, administrator al unei societăţi comerciale) pe o durată de 5 ani.

Instanţa a dispus ca Florescu să rămână în continuare sub control judiciar. Totodată Tribunalul Olt a  admis în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă Statul Român prin ANAF- DGRFP Craiova prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt,  obligând pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Business New Era Creativ SRL ( fostă SC MARSILVA COM SRL) la plata sumei de 991. 863, 29 lei prejudiciu nerecuperat şi a obligaţiilor fiscale accesorii calculate, şi pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Alinmar Construct SRL la plata sumei de 33.681 lei prejudiciu nerecuperat şi a obligaţiilor fiscale accesorii calculate.

Ia măsura de siguranţă a confiscării speciale de la inculpatul Florescu Marian a sumei de 116.128 lei dobândită din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală reprezentând diferenţa dintre suma solicitată de partea civilă pentru actele materiale din procesul verbal nr. 180269 /2015 ( 790. 996 lei) şi prejudiciul cauzat prin acestea. ( 907. 124 lei). 
Document: Hotarâre  206/2017  25.10.2017

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Print

One thought on “MARIAN FLORESCU- CONDAMNAT LA 12 ANI ÎNCHISOARE CU EXECUTARE!

  1. era de asteptat acest dezdonamint,imi pare rau pentru el si familia lui,purta o palaria mai mare decit capul lui,cine-l cunoaste mai bine stie ca nu prea il dadea inteligenta afara din casa,tin minte eforturile lui taica-su secretar de partid la djdp olt sa-l faca domn,dar tac-su n-a reusit murind intr-un accident produs de fii-su,a reusit in schimb degringolada post revolutionara,acest individ ajungind sa aiba functii de director in compania de autostrazi si alte facilitati,dar pina la urma toti platim pentru faptele noastre mai devre4me sau mai tirziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!