Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DACĂ PROCURORII ÎL CERCETEAZĂ PENTRU ABUZ ŞI CONFLICT DE INTERESE, ATUNCI STĂNESCU E PENAL? CE ZICE „PERCEPŢIA” DE LA BRUXELLES?

15. octombrie. 2017

Stănescu şi-a văzut împlinit visul de a ajunge ministru în cabinetul Tudose, dorință pe care și-a exprimat-o public după ce Grindeanu a fost demis: „Dacă partidul mi-o va cere, voi intra în următorul guvern. Voi  intra în următorul guvern, în anumite condiţii, nu chiar aşa la prima strigare„(iunie 2017).

Şi-a intrat. Nu la prima strigare pentru că… nu l-a strigat nimeni. S-a cerut singur si daddy l-a pus fix în fruntea Ministerului Dezvoltării, pentru că la ananghie e bun şi prietenul Paul dacă nu s-a mai putut cu Sevil. Control la bani să fie, asta-i pohta ce-o pohteşte liderul Dragnea, altfel treaba e belină rău. Despre competenţe liderului de la Olt, când eşti dottore în agnonomie, nu poţi decât să devii un umil execuant l fostului ministru, care ştie, ştie mă cum se face…

Pe principiul dacă voi nu mă vreți, mă cer singur, Stănescu și-a jucat cartea încă din CEX-ul de joi când s-a abținut de la votul privind demisia celor două ex ministre penale cu prezumția de nevinovăție la purtător. Așadar, cum spuneam, și-a împlinit o dorință. Mai are însă una ce părea la fel de arzătoare, mult mai veche decât prima și care o vizează direct pe șefa DNA: să-i bată mascații în poartă 6 dimineața. Păi cum, nu se plângea el  c-a rămas singurul neluat?

Competiția asta va fi pe viață și pe moarte și chiar pe libertate. Și eu mă uit dimineaţa la 6, că atunci vine DNA-ul și le spuneam colegilor mei: Mă, da pe mine de ce nu mă ia, că eu mai sunt singurul pe aici?”

Se plângea, cerea şi nu i se dădea. Dar uite că ar fi acum premise să se termine cu această lungă așteptare. În primul rând și cel mai elocvent, dosarul penal există: împotriva liderului PSD Olt a fost redeschisă urmărirea penală pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese, în prezent dosarul 2248/104/2015 aflându-se în cercetare la structura centrală a DNA:

La solicitarea dvs. din data de 03 august 2017, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Dosarul se află în lucru la structura centrală. Alte detalii nu pot fi oferite în acest moment, conform art. 12 alin.1, lit. e)din Legea 544/2001

În al doilea rând, se vede treaba că a băut apă după Vâlcov şi-a tinut morțiș sa iasă în  față… Să nu mai fie nimeni de la Olt, să fie nimeni cu funcție de ministru și chiar vicepremier. E dosaru’, e funcția, mai rămâne sa bată cucul 6 dimineața.

P.S. Apropos, dacă dosarul e în cercetare,  Stănescu e penal?Bineînteles și el tot cu prezumția la purtător… Ce zice Tudose cu astea-alea, „percepţia pe care o poate avea la Bruxelles”, da’ ce zice şi Iohannis?!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!