Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SECRETARA LUI VÂLCOV, DESTĂINUIRI DIN ANTICAMERĂ ÎN FAŢA PROCURORILOR DNA(DOC)

25. septembrie. 2017

Dosarul terenului  de 600 mp ajuns din din domeniul Municipiului Slatina în patrimoniul soţilor Marinescu, azi ambii încarceraţi într-un alt dosar, s-a creionat în jurul celebrei semnături de pe documentele care au stat la baza adoptării respectivei hotărâri de consiliu. Vâlcov a negat că i-ar aparţie, Prina a contestat-o şi el, numai că procurorii au reţinut că ” a fost falsificată prin imitaţie liberă, în urma unor exerciţii prealabile, de o singură persoană„(rechizitoriu). Şi totuşi, Bălăşescu Dan, la acel moment viceprimar la Slatina, citat la DNA Craiova în calitate de martor aducea în scenă un personaj nou. Cum stătea el aşa, faţă în faţă cu procurorul, şi-a amintit că „persoana care executa cu uşurinţă semnătura primarului era secretara acestuia, Nicola Gina Lorena”.

Chiar secretara, inculpată pentru abuz în serviciu în Dosarul nr.178/P/2015(n.n. cauză clasată ulterior prin rechizitoriul  din 13 octombrie 2016). Calitatea de inculpat a trimis-o pe duduie în faţa  procurorilor unde a povestit ce rol a jucat în anticameră. Cine era Nicola Gina Lorena? Ochii şi urechile primarului. Aşa declară, susţine şi semnează după ce a citit, iar cele declarate corespund cu cele consemnate! Plasată în anticameră, cu sarcini bine stabilite, directive clare doar de la şeful unic- Vâlcov Darius Bogdan.

 Precizez că anticamera în care eu îmi desfăşuram activitatea deservea biroul primarului şi pe cel al administratorului public. Ştiu că Minel Prina îi închidea biroul când pleca din instituţie. Fiind întrebată dacă, în absenţa primarului din instituţie, alte persoane din Primărie aveau acces la documentele aflate în biroul acestuia, declar că pe timpul programului de lucru nu am permis accesul niciunei persoane din Primărie în biroul primarului.

Mai mult decât cheia de la biroul primarului, Lorena avea în buzunar chiar şi semnătura acestuia: „Fiind întrebată dacă exista la Primăria Slatina şi la dispoziţia mea o ştampilă cu semnătura olografă a primarului Vâlcov Darius, declar că am primit din dispoziţia primarului o astfel de ştampilă pentru a o aplica pe documente mai puţin importante, respectiv documente ce emanau de la Direcţia Asistenţă Socială privind diverse ajutoare, anchete sociale, dar nu pe proiecte de hotărâre ce emanau de la această direcţie.

Însă, cu toată fidelitatea dovedită, şeful avea prostul obicei de a nu-şi informa secretara şi despre locul unde făcea diverse deplasări şi nici despre perioada cât va absenta de la locul de muncă.

Precizez că în perioada 2011-2012 au existat situaţii în care primarul, Vâlcov Darius a lipsit perioade de timp din Primărie, unele mai lungi, de circa două-trei săptămâni, fără să mă fi încunoştiinţat în prealabil despre faptul că va lipsi de la serviciu„.

Şi cu toate astea, Lorena i-a rămas totuşi fidelă. Unii zic că atât de credincioasă încât declaraţia ce urmează a fi susţinută în faţa judecătorilor, altceva decât la DNA Craiova, face toţi banii! Şi tot timpul din lume să o asculţi…

In rest, Moisiu e bine, tot presedinte la ANFP avansat de la Primaria Slatina…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!