Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

OPRESCU, MARTOR ÎN DOSARUL DE DELAPIDARE AL FINULUI IVAN! SCAPĂ URMA TURMA?

21. septembrie. 2017

Martor în dosarul directorului economic de la Spitalul Schitu, Ionuţ Ivan, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală, a fost citat la termenul de miercuri, Oprescu Dan- fratele preşedintelui CJ Olt.

Acesta a activat ca antrenor la FC Oltul fiind remunerat lunar cu suma de 5.000 le lunar. Banii, cash sau pe card, se jură cu mâna pe cruce că  fostul antrenor, azi jucător la o altă echipă şi niciodată din mâna domnului preşedinte Ivan. Ştatul de plată îl semna ori de câte ori primea cash-ul şi ştie sigur că la fel au procedat şi jucătorii lui. Procurorul Sorin Lia nu i-a arătat la audiere vreun document dar „a aflat de la ceilalţi că lor le-a mai arătat un ştat de plată şi erau semnăturile lor, nu ale altor persoane”.

Vreau să fac o lămurire pe problema convenţiei civile şi a contractului de muncă pe care i-am explicat-o şi domnului procuror şi vreau să vă spun şi dumneavoastră, să înţelegeţi. Doar antrenorii încheiau contracte de muncă, aşa cum a fost şi în cazul meu, iar jucătorii aveau convenţii civile. Nu poţi încheia un contract de muncă şi să rişti ca un jucător în care învesteşti să poată pleca oricând, potrivit codului muncii, cu un preaviz de 15 zile. Aşa se procedează în tot fotbalul românesc, cel puţin aşa a fost până în iulie anul acesta când a apărut ordonanţa de urgenţă care a reglementat această situaţie„, a declarat Oprescu.

Nu pentru că inculpatul ar fi finul fratelui său a ţinut să facă această precizare(n.n. pe una din chestiunile cheie în jurul căruia s-a conturat rechizitoriul!!!) ci pentru că… ştie. Şi tocmai de aceea,  pentru că stăpâneşte aceste chestiuni, tot procurorului care l-a încătuşat 24 de ore pe Ivan, ulterior trimiţându-l în judecată sub control judiciar, i-a transmis după ce a plecat de la audieri, „o copie după regulamentul în care se preciza exact cum se procedează cu plata primelor de joc„. Tot la termenul de marţi, doi dintre jucătorii audiaţi au declarat însă că au fost luni în care banii le erau înmânaţi chiar de preşedintele inculpat. Dosarul lui Ivan continuă cu un nou termen pe 12 octombrie când vor fi audiaţi alţi opt martori.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!