Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

UNDE SE DUC BANII SLĂTINENILOR CÂND SE DUC? ÎN GAURA NEAGRĂ-PARC INDUSTRIAL!

10. septembrie. 2017

Ceea ce se anunţa a fi o mare realizare dar mai ales un câştig se dovedeşte a fi de fapt o mare gaură neagră pentru bugetul local. Unde se duc banii slătinenilor când se duc? O bună parte sunt direcţionaţi de administraţia Moţ către SC Slatina Industrial Parc SA. Nu trăieşte, dar nici nu moare!

Investiţia în Parcul Industrial din Slatina a început în 2014: “Am obţinut titlul de «Parc Industrial»
 şi, pe data de 10 februarie, acest document oficial a fost publicat în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere legal, parcul industrial de la Slatina este, de-acum, funcţionabil. Avem deja zece investitori interesaţi care au şi depus scrisori de interes şi au solicitat anumite suprafeţe de teren pentru a le cumpăra sau concesiona„, declara directorul de la acea vreme, Ciprian Chiţoiu.

Surle şi trâmbiţe anunţau iată naşterea unui adevărat paradis economic, autorităţile locale care au suţinut investiţia din bugetul oraşului şi care se călcau pe picioare să promită mii de locuri de muncă, giganţi ai economiei mondiale veniţi să investească aici şi, evident, lapte şi miere  pentru toată comunitatea. Problema este însă că, pe măsură ce obiectivul ( planificat a fi amenajat pe 32 de hectare la marginea urbei – în zona comunei Milcov) înghiţea tot mai mulţi bani de la bugetul local, investitorii refuzau să apară. Curgeau scuze de tot felul şi explicaţii alambicate.  În primele cinci luni nici urmă de investitor. Prysmian a cumpărat anul trecut 17 hectare unde a inaugurat la începutul verii fabrica de cabluri de fibră optică. Restul investitorilor sunt la stadiul de… promisiuni. Până atunci gaura neagră se adânceşte iar Primăria Slatina suportă.

Ultima rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli a fost aprobată de brelocul lui Moţ în luna august a acestui an. De ce are nevoie SC Slatina Industrial Parc SA de bani în condiţiile în care recunosc ei înşişi în nota de fundamentare -lipsesc contractele de prestări servicii cu rezidenţii?  Să aibă din ce să încaseze indemnizaţia lunară, majorată şi aceasta din primăvară(HCL nr.3/30.03.2017), membrii Consiliului de Administraţie al SC Slatina Industrial Parc SA.  5 bucăţi a câte 1418 lei lunar (net)-buget majorat cu 260.000 lei prin aport de capital social din partea actionarului majoritar Consiliul Local Slatina!!!

În ordinea numerelor de pe tricou, primul pe listă, preşedinte al CA, este Birin Adrian Ciprian, şeful Biroului Urbanism din Primăria  Slatina(de unde a încasat anul trecut 23 953 lei). Ca membru încasează lunar 1418 lei Călinescu Daniela Alexandru, abonată la indemnizaţiile din CA-uri, de la Cao la Loctrans de unde a fost revocată în februarie 2017  pentru că nu-i aşa, asta înseamnă să ai viziune… La rând, tot membru al CA  este şi avocatul Silviu Beşliu şi Buşu Mihai Cristian -reprezentanţi de bază ai PSD Olt în Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană, precum şi Dascălu Alina Ileana.

Şi, pe lângă indemnizaţiile acestea mai e o cheltuială făcută la societate şi suportată de slătineni: costurile cu selecţia directorului general şi directorului economic. Adică SC Slatina Industrial Parc SA a încheiat contract de servicii de recrutare resurse privind selecţia candidaţilor, care să le spună lui Bît Florin, respectiv Joia Cristian Marian cât de deştepţi şi buni sunt pentru a ocupa cele două funcţii.
Iată aşadar unde se duc banii publici când se duc! Îndrăzneşte să crezi!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!