Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

S-A FĂCUT ROCADA: VÂLCOV DĂ CU DENUNŢUL ÎN FINII BĂRBULESCU!

05. septembrie. 2017

Încet dar sigur pare că Vâlcov le va schimba calitatea finilor Bărbulescu. Sau cel puţin încearcă. Dacă în martie 2015(n.n. procesului-verbal din data de 20.03.2015- rechizitoriu), nechemaţi şi neîntrebaţi Andra şi Daniel Bărbulescu au cerut să fie primiţi de procurorul Volintiru pentru a-i preda seiful şi un colet aparţinându-i naşului(pus sub urmărire penală la acel moment), astăzi Vâlcov pare mai hotărât ca oricând să arate care a fost implicarea celor doi în afacerile derulate.

Din dosarul Millenium Topographica s-a făcut o disjungere către DNA Craiova privind pe Daniel Bărbulescu. Se pare că este vorba despre mai mut decât o declaraţie dată de Vâlcov- acuzat de dare şi instigare la dare de mită- ci mai degrabă despre un denunţ al acestuia. Că în acelaşi timp se pare că se încearcă şi un acord de recunoaştere în speţa disjunsă, rămâne de văzut la finalul cercetărilor. Cert este că Vâlcov merge înainte şi aduce în atenţie şi alte afaceri din curtea finilor-„puiuţi” ai celor puse la punct în timpul minivacanţei de 1 Mai, din 2011 de la Richmond Hotel Mamaia- despre care oficial nu s-a făcut vorbire până acum. Dacă Enero Prod este a lui Vâlcov, de ce nu şi Eurognosi „puiuţ” născut ulterior, tot cu banii naşului, pe care spune  că nu i-a recuperat din 2012 nici până în prezent?

Să vorbim despre Enero Prod, sau mai bine spus despre Olt Tv că de fapt asta este. O televiziune care avea vreo 20 de angajaţi din ce ştiu eu, cu câteva camere, care funcţionează în clădire cu celelalte afaceri administrate de Andra Bărbulescu, televiziune deţinută de finii lor, într-o clădire a altui fin. A declarat la DNA Andra Bărbulescu că nu e a ei, că e a mea. Eu am participat la emisiuni ca invitat, dar… când dai de greu e uşor să arunci la mine, când tu faci toate măgăriile. Pe Eurognosi care nu are probleme şi merge bine nu ai aruncat-o la mine deşi le-am împrumutat bani să o facă şi p′asta. Pe Olt Tv are probleme şi mi-a aruncat-o mie. Pentru că a accesat un proiect şi înţeleg că avea nişte obligaţii asumate, trebuia să aibă un număr de angajaţi şi nu le-ar fi făcut întocmai, înţeleg că sunt probleme juridice, nu ştiu exact. Eu ştiu asta din ce se văieta Andra Bărbulescu. Probleme financiare nu cred că au că văd că se extind” .

Şi dacă SC Millenium Topographica a fost tot a lui Vâlcov, deşi fostul angajat OCPI- mituitul- spune că şpaga i-a remis-o fostul deputat, de ce nu ar încasa tot naşu′ şi de la Tea Invest Srl.

„De la firmele iniţial înfiinţate şi despre care am discutat în acea minivacanţă de 1 mai, au apărut aproape pe la fiecare nişte puiuţi. Lângă Millenium a apărut SC Thea, aşa o cheamă pe fata lui Daniel, Thea. Nu m-am implicat niciodată în administrarea acestor societăţi, nici în activitatea economico financiară sau de personal. Doar că am aflat din declaraţiile unor martori ca aş f avut treabă şi tot din declaraţiile altora am aflat ce se întâmpla de fapt în aceste societăţi, cine erau cei care erau cu adevărat implicaţi şi care făceau cu adevărat acte incompatibile cu funcţia cum spun procurorii”.

Mari semne de întrebare a ridicat Vâlcov şi cu privire la seif, dar mai ales la bunurile care se aflau în el la momentul la care soţii Bărbulescu s-au dus cu el în plasă la DNA.

„La seif aveam acces eu, Şuşală şi Daniel. E a pus cifrul, ziua naşterii mele. Am folosit seiful până la finele lui 2012. Acolo am pus o parte din bunurile şi banii tatălui meu iar eu, am mai luat şi am mai pus cam de 3-4 ori pe an. Ulterior am aflat că erau nu doar banii mei acolo. Pe de o parte am aflat din confruntarea Daniel-Prina că acolo era un rucsac cu 600 mii lei, iar apoi din declaraţia lui Bărbulescu de la Tribunalul Olt, în celălalt dosar, că acolo s-au dus şi o parte din banii lui Langa. Din seiful acela 90 mii de dolari, 60 mii lei şi 3 lingouri îmi aparţin mie şi tatălui meu, iar restu′ nu ştiu cui aparţin. Supărarea mea nu era că alţii au pus şi ei acolo în seif, că s-au folosit de el,  ci că a trebuit eu să recunosc şi ce nu era de acolo al meu”.

Mesajul de actualitate transmis  subtil de la ICCJ la Slatina dar şi prin interpuşi este că nimeni nu trebuie să stea liniştit. Cu atât mai puţin denunţătorii! MERGEM ÎNAINTE!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!