Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV, ÎNTÂLNIRE CU LAURA CODRUTA KOVESI LA DNA

04. septembrie. 2017

Supect de trafic de influență, reținut  în martie 2015 pentru 24 de ore și arestat ulterior preventiv pentru 30 de zile Vâlcov spune azi că a acceptat să încheie acord de recunoaștere cu procurorii anticorupție de pe de o parte de frică să  nu i se prelungească șederea în arestul Poliției Capitalei iar pe de altă parte pentru a scăpa cu o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

„Le-am spus avocaţilor că sunt dispus să fac orice numai să nu mai intru în acea camera. Discuţia a avut loc la DNA. Acesta a fost motivul pentru care la sfârşitul lui martie procurorul a avut o discuţie cu mine şi cu avocatii. Mi-a transmis că este împuternicit să-mi propună să ies din această situaţie cu tablouri în pereţi şi bani prin cimitire si m-a intrebat ce-mi doresc, să recunosc faptele şi să  scap cu 3 ani cu suapendare dar și  să nu se mai continue urmărirea penală împotriva mea și pentru spălare de bani . A fost o înţelegere. Ca sa fiu sigur că vreau sa discut cu superiorii lui. Vreți sa recunosc tot ce e în referat dar nu îmi oferiti nici o garanție”, a declarat Vâlcov la ICCJ. Potrivit inculpatului, urmare a solicitării a fost condus de un comisar in biroul procurorului Popoviciu dar si la șefa DNA. Koveşi l-a asigurat că „ceea ce discută cu procurorul de caz este agreat de sus până jos”.

A semnat pe 31 martie 2015, fiind în arest la domiciliu, acordul de recunoaștere. Nu i-a adus nici suspendarea de 3 ani și nici infracțiunile pentru care a fost pus sub urmărire penală nu s-au oprit la trafic de influență. „Am avut încredere, m-au înșelat”!

Azi, în timpul declaratiei susținută în fața completului de 3 judecători inculpatul Valcov nu și mai menținut declarația din 31 martie (acord de recunoaștere).

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!