Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DARE DE MITĂ- CONSOARTA ŞEFULUI DIRECŢIEI ECONOMICE DIN PRIMĂRIA SLATINA, INCULPATĂ ALĂTURI DE VÂLCO

27. iulie. 2017

Administratorul SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Calotă-Sălcianu Elena- Marinela, a fost trimisă în judecată de procurorii PT Olt alături de Darius Vâlcov. Soţia directorului Direcției Economice a Primăriei Slatina  este acuzată că în  perioada  mai 2012-martie 2015, a dat  inculpatului Cincu Eduard,  funcţionar public în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, având funcţia de subinginer cadastru, suma de 1.000 lei, lunar pentru a verifica documentaţiile întocmite de angajaţii societăţii comerciale.

       „Activitatea de dare şi respectiv primire a  banilor s-a efectuat în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile de serviciu ale  inculpatului Cincu Eduard, respectiv verificarea documentaţiilor cadastrale întocmite de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina,  disimulându-se realitatea faptică printr-o prestaţie convenţională în favoarea societăţii-servicii de instruire profesională, care să creeze o aparenţă de legalitate a primirii banilor, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.”(rechizitoriu)

  Procurorii o acuză pe Calotă că  a acţionat cu intenţia directă de a da  bani necuveniti (,,Menţionez că banii pe care îi primea Cincu Eduard, nu se regăseau evidenţiaţi în acte contabile,,)  funcţionarului public în legătură şi în scopul  îndeplinirii de acte  ce intră în atribuţiile sale de serviciu, inculpata cunoscând foarte bine activitatea funcţionarului public din cadrul SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, în sensul în care  ,, …explicându-le( angajaţilor) date tehnice cu privire la corectitudinea şi modul de efectuare a documentaţiei”. 

Despre soţii Calotă s-a vorbit de-a lungul timpului şi în primul dosar al lui Vâlcov, aflat pe rolul ICCJ. Marius Strece, vărul acestuia, audiat în calitate de martor a povestit cum împreună cu Alin Calotă şi soţia acestuia- cea care avea cheia de la cabinetul parlamentar al lui Bărbulescu- au mutat tablourile de la Bărbulescu la Osica de Sus.

Pe 15 martie 2015 am fost invitat la o petrecere organizată de Daniel Bărbulescu la el acasă. Spre seară când am rămas doar noi, acesta m-a rugat să îl ajut să ia din sufragerie o cutie metalică să o punem în maşina mea şi să o ducem la primarul de la Vitomireşti. Atunci soţia mea a sunat-o pe soţia primarului Rotea, i-a zis de seif iar aceasta i-a închis telefonul spunându-i că nu ştie nimic. Atunci am rămas cu seiful în maşină iar Bărbulescu m-a rugat dacă pot să îl duc pentru câteva zile la părinţii mei de la Osica. Am acceptat şi mi-a zis că trebuie să mă duc şi la dânsul la cabinet că mai sunt de luat alte obiecte. L-am sunat pe  vărul meu Alin Calotă  să vină şi el cu maşina să mă ajute şi am stabilit să ne vedem pe Lipscani. Acesta a venit însoţit de soţia sa, pentru că ea avea cheia de la cabinet. Le-am urcat în maşină şi le-am dus amândoi la Osica.„(declaraţie de martor ICCJ).

Print

3 thoughts on “DARE DE MITĂ- CONSOARTA ŞEFULUI DIRECŢIEI ECONOMICE DIN PRIMĂRIA SLATINA, INCULPATĂ ALĂTURI DE VÂLCO

  1. Sunt nevinovati ,vorbeste lumea bazaconii !!! Toti hotii sunt nevinovati ,toate slugile au demnitate ,toti nemernicii sunt cinstiti ,astia de la D.N.A au innebunit si vor sa le distruga familiile !!! Si este adevarat ,au si oamenii copii si parinti ,nu merita,, nenorocitii,, sa fie plimbati in dube de un procuror . Ce bani au furat ,,javrele ,, ,de ce sunt trasi la raspundere ??iAu fost doar niste slugi nenorocite sub papucii stapanilor !!! Ti-ai Dracu de nemernici , 100 de ani de puscarie ati merita !!!!

  2. Firma „Milenium” a intocmit actele cadastrale in T 122/P13, din intravilanul orasului Caracal, in perioada 2012-2013, favorizandu-l pe camatarul si interlopul Oaca Nicusor Daniel din Caracal, o persoana cunoscuta de Politie, care nu a muncit o zi in viata lui, traind din furturi, camatarie , prostitutie si alte gainarii pe care Politia Caracal le trece cu vederea. Rog pe cei in drept sa se sesizeze si sa verifice de unde a avut Oaca Daniel Nicusor bani sa cumpere 17 ha de pamant in Tarlaua 122 din Caracal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!