Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ÎNCARCERATĂ LA PENITENCIARUL CRAIOVA, FOSTA PREȘEDINTA A TRIBUNALULUI OLT AJUNGE LA MÂNA LUI IOHANNIS !

09. iulie. 2017

Consiliul Superior al Magistraturii a înaintat preşedintelui Iohanis propunerea de eliberare din funcţie a judecătoarei Carmen Marinescu, urmare a condamnării definitive pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Aceasta a fost suspendată atât din funcţia de preşedinte al Tribunalului Olt dar şi din cea de judecător în martie 2015 când a fost ridicată de la locuinţa sa de procurorii DNA şi reţinută iniţial pentru 24 de ore, ulterior arestată preventiv sub acuzaţia de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Carmen Marinescu îşi ispăşeşte în prezent pedeapsa de opt ani de închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la sfârşitul lunii trecute să-i respingă apelul faţă de decizia luată de Curtea de Apel Craiova, în septembrie 2016. Procurorii Direcției Nați­o­nale Anticorupție (DNA) din Craiova au reținut că, în cursul anului 2011, judecătoarea Marinescu a primit mită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, 200.000 de euro. În schimbul banilor, judecătoarea ar fi încercat să-l scoată din pușcărie pe Anghel, care era judecat de Tribunalul Olt într-un dosar de tentativă de omor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!