Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

NOAPTEA MINŢII: JUDECĂTOAREA LUI VÂLCOV CERUTĂ LA PLOIEŞTI!

04. iulie. 2017

Apropierea sentinţei (n.n. primă instanţă) în dosarul de pe rolul Tribunalului Olt în care Vâlcov este judecat pentru şpaga primită de la Ovidiu Ramba şi Sorin Păduraru aduce o serie de „mişcări de trupe”, una mai interesantă decât alta.

Cronologic, pe 1 septembrie 2016 judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul nr. 43049/3/2015, Otilia Chiriţă, a formulat cerere de abţinere. I-a fost respinsă astfel că a rămas judecător de caz. Au urmat apoi o serie de cereri ale judecătorului de detaşare la instanţele din Bucureşti, motivate de cauze personale. Ca şi abţinerea şi cererile de detaşare i-au fost respinse pe rând. Dar „aventura” nu s-a oprit aici. Între timp procurorii de la Parchetul Slatina au început urmărirea penală împotriva aceluiaşi inculpat pentru instigare la luare şi dare de mită unui angajat al instituţiei condusă chiar de soţul judecătoarei. Prin urmare, pe 21.06.2017 chiar  Vâlcov a formulat şi depus în sedinţă publică cerere de recuzare a doamnei judecător Otilia Chiriţă, membru al completului Cprel CPI 5.Între #REZIST… a fost soluţionată negativ! Următorul termen din dosarul nr. 43049/3/2015 a fost stabilit pentru 20 septembrie, având în vedere vacanţa judecătorească ce stă să înceapă.

Dar surpiză, până în septembrie când ar trebui audiat inculpatul(n.n. dacă apărătorii nu vin cu o nouă solicitare care să atragă amânarea) continuă să se întâmple… lucruri. Chiar de noaptea minţii: dacă CSM- Secţia pentru judecători nu i-a acceptat cererile de transfer formulate de judecător către alte instanţe, iată că azi instanţele o cer pe aceasta. Asta spune „nota Direcției resurse umane şi organizare nr. 14925/2017 privind solicitarea Curţii de Apel Ploieşti de detașare în cadrul acestei instanţe a doamnei CHIRIŢĂ OTILIA, judecător cu grad de curte de apel la Tribunalul Olt„, aflată pe ordinea de zi a şedinţei CSM de marţi.

Din nou GHINION: CSM-Secția pentru judecători a decis cu majoritate de voturi respingerea cererii!

Poate în cele din urmă pleacă totuși… dosaru’!!!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!