Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DEFINITV: EXECUTARE PENTRU FOSTA PREŞEDINTĂ  A TRIBUNALULUI OLT!

30. iunie. 2017

Carmen Marinescu, fost preşedintă a Tribunalului Olt a fost condamnată  la 8 ani de închisoare cu executare.  Decizia este definitivă, fostul judecător urmând a fi încarcerată chiar astăzi. În primă instanţă Marinescu a fost condamnată de magistraţii Curţii de Apel Craiova  cu executare pentru luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, vineri ICCJ respingând apelul ambelor părți și menținând decizia.

În acelaşi dosar a fost condamnat definitiv şi soţul acesteia, Iulius-Severus Marinescu la 3 ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru, la 3 ani şi şase luni de închisoare.

Decizia instanţei pare a nu fi luat-o prin surprindere pe Carmen Marinescu ea postând încă de joi(ultimul termen) un mesaj pe pagina de socializare în care vorbeşte despre posibilitatea de a vedea „tot restul vieții mele, cerul printre gratii”, iar vineri la doar câteva minute de la pronunţare şi-a luat… „la revedere”.

«Prieteni dragi, va mulțumesc! Dosarul a rămas în pronunțare și nici măcar nu s-a amânat pronunțarea! Astăzi se termina ce am trăit și va începe, într-una alt fel, restul vieții mele și a familiei mele! Deși nu mai am încredere în justiție, știu ca „suprem” este El și nu ei!  Sufletul meu este locul unde mă retrag, mă întâlnesc cu mine și cu voi!  Acest loc este și va rămâne liber! Nu va putea fi niciodată îngrădit, chiar dacă ar urma sa văd, tot restul vieții mele, cerul printre gratii! Carmen»

Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), la începutul anului 2015, fiind acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii. Carmen Marinescu şi soţul său s-au aflat şi în arest preventiv, timp de aproape două luni, matrapazlâcurile făcute de fosta şefă a Tribunalului Olt ieşind la iveală după un denunţ al interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Judecătorul ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în libertate a lui Bercea, dar şi pentru a pronunţa o soluţie favorabilă pe fond. Procurorii spun că la trei luni de la primirea sumei de bani, în luna decembrie 2011, judecătoarea şi soţul acesteia au cumpărat trei suprafeţe de teren – unul fiind cel din Slatina – şi o casă, două dintre achiziţii nefiind trecute în declaraţia de avere a magistratului.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!