Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSARUL VÂLCOV: CEREREA DE RECUZARE A OTILIEI CHIRIŢĂ A FOST RESPINSĂ! JUDECĂTOAREA SOLICITĂ DIN NOU TRANSFERUL!

26. iunie. 2017

Completul de soluţionare a dispus joi, 22 iunie, respingerea cererii de recuzare a judecătoarei Otilia Chiriţă, depusă săptămâna trecută la Tribunalul Olt de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan.

Solutia pe scurt: În baza art. 67 rap. la 68 C.p.p.: Respinge cererea de recuzare a doamnei judecător Otilia Chiriţă, membru al completului Cprel CPI 5, formulată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, ca nefondată. In baza art. 275 alin.2 C.p.p.: Obligă inculpatul la 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22 iunie 2017, la Tribunalul Olt.

Cererea de recuzare pare a avea la bază cel mai recent dosar în care Vâlcov este urmărit penal sub acuzaţia de instigare la dare şi luare de mită. În acest dosar „mituitul” este un salariat al OCPI, instituţie condusă de nimeni altul decât soţul judecătoarei Chiriţă. Aceasta este cea de-a două cerere de recuzare după ce inclusiv magistratul a înaintat o cerere de abţinere(despre care ” a ţinut morţiş” să-l informeze pe inculpat şi apărătorii săi chiar în şedinţă publică).

Mai mult, CSM- Secţia pentru judecători va lua în discuţie o nouă cerere de transfer a Otiliei Chiriţă de la Tribunalul Olt la Curtea de Apel Bucureşti sau Tribunalul Bucureşti. Este cea de-a treia cerere de transfer de la intrarea pe fond a dosarului lui Vâlcov, primele două fiindu-i respinse.

Coincidenţele sunt rare şi, mai mult ca sigur, nu intră în discuţie în speţa de faţă.

Reamintim, săptămâna aceasta a fost stabilit un nou termen în dosarul în care Vâlcov este judecat pentru luare de mită.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!