Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV – INCULPAT ÎNTR-UN NOU DOSAR! INSTIGARE LA DARE ŞI LUARE DE MITĂ!

20. iunie. 2017

Darius Vâlcov a fost citat marţi dimineaţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în dosarul MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL. Potrivit procurorilor a fost extinsă urmărirea penală împotriva lui Vâlcov Darius Bogdan. Vâlcov a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile sub acuzaţia de de instigare la dare şi luare de mită.

În continuarea cercetărilor ce se efectuează de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în dosarul penal privind un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, cu privire la care au fost furnizate informaţii prin intermediul comunicatului din data de 05.05.2017, încunoştinţăm că a fost extinsă urmărirea penală cu privire la alte două persoane, respectiv suspecţii DM şi VDB, cu privire la cel din urmă, în cursul zilei de 20.06.2017, fiind luată şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de instigare la dare şi luare de mită prev. de art. 25 C.p. anterior, rap. la art. 255 C.p. anterior cu aplic. art. 6 din Lg. nr. 78/2000 şi respectiv art. 47 C.p. rap. la art. 289 C.p. cu aplic. art. 6 din Lg. nr. 78/2000.

Potrivit comunicatului de presă remis pare că decizia de „cooptare” a angajatului OCPI Olt acuzat de luare de mită i-ar fi aparţinut lui Vâlcov  întrucât salariaţii Millenium „nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar”.

„În fapt, cu privire la suspectul VDB care, la data de 20.06.2017 a dobândit şi calitatea de inculpat, s-a reţinut că a iniţiat constituirea unui număr de 3 societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina.”

Reţinând motive ce ţin de modalitatea faptică de desfăşurare a activităţii infracţionale şi pentru a preîntâmpina activităţi cu implicaţii în domeniul infracţional al corupţiei, raportat şi la atitudinea procesuală a inculpatului VDB, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României.  De asemenea, i-a fost impusă obligaţia de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar.

P.S. Cel care a înfiinţat SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL este finul lui Vâlcov, Daniel Bărbulescu, el ocupându-se de alegerea acţionarilor, administratorilor şi salariaţilor, potrivit propriului denunţ depus la DNA!!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!