Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MAMA LU′ MOŢ, LA LOC COMANDA! ŞTIE TUDOREL TOADER?

15. iunie. 2017

Asa i-am găsit. In MJ nu mai există… În rest, nu cunosc !”, dă asigurări ministrul Tudorel Toader pe o rețea de socializare.

Cu unanimitate de voturi, astăzi, secția pentru judecători a aprobat încetarea detașării tuturor judecătorilor din cadrul Ministerului Justiției, începând cu data de 15 iulie 2017, potrivit ministrului.

Printre cei a căror detaşare s-a cerut se afla şi Sofia Mariana Moţ,  judecător la Curtea de Apel Craiova detaşată la Ministerul Justiţiei pe un post de secretar de stat, la cererea fostului ministru al Justiţei, Florin Iordache.

Pe 25 mai, actualul ministru, Tudorel Toader a fost cel care  a cerut Consiliului încetarea detaşării pe motiv că ministerul trebuie să-şi angajeze personal propriu pe care să-l ”fidelizeze”. „Magistraţii detaşaţi la Ministerul Justiţiei ocupă o funcţie vacantă asimilată magistraţilor, ţin rezervat postul de pe care au fost detaşaţi şi au un salariu lunar care poate ajunge chiar şi la 20.000-24.000 lei, iar dacă nu sunt din Bucureşti, primesc şi o diurnă lunară care poate să ajungă chiar şi la 11.000-12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2.700 lei, precum şi decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu şi retur !” 

Aşadar, urmare a deciziei de azi toţi judecătorii se vor întoarce la instanţele în cadrul cărora au activat până la detaşare.

Dar… UPS!! Ce să vezi, una zice ministru, alta spune lista oficială(Ordinea-de-zi-solutionata_2017-06-16). In MJ mai există! Pe lista CSM- Secţia pentru judecători se află doar 9 judecători. Nu şi Sofia Mariana Moţ!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!