Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRONUNŢARE: PRIMARUL DE LA IZVOARELE ŞI SORIN PĂDURARU ACHITAŢI!

12. iunie. 2017

După ce în urmă cu două săptămâni, la ultimul termen, procurorul de şedinţă a cerut achitarea inculpaţilor Păduraru Sorin  şi Constantin Florian- primarul comunei Izvoarele,  trimişi în judecată pentru  abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, a venit astăzi şi pronunţarea: ACHITARE!

Fapta nu există întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală. Instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată

Cei doi au fost trimişi în judecată pe 8 iunie 2016. Potrivit procurorilor PJ Slatina, la data de 19.08.2013, în calitate de primar al comunei Izvoarele, inculpatul C.F. a angajat patrimonial comuna Izvoarele, printr-un contract de împrumut ce a fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, referitoare la condiţiile de contractare a împrumuturilor interne, pentru realizarea de investiţii publice de interes local.  Prin activitatea desfăşurată, inculpatul C.F. a obţinut nelegal fonduri pentru finanţarea lucrării de construcţii vizând proiectul „Campus Şcolar la Şcoala de Arte şi Meserii Izvoarele, jud. Olt”, creând astfel o pagubă în patrimoniul comunei Izvoarele, în cuantum de  216 002,92 lei”, precizau procurorii.

Deşi decizia instanţei nu este definitivă, e greu de crezut că va fi formulat apel având în vedere concluziile depuse de procurorul de şedinţă prin care a cerut achitarea.

Print

One thought on “PRONUNŢARE: PRIMARUL DE LA IZVOARELE ŞI SORIN PĂDURARU ACHITAŢI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!