Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AGLOMERAŢIE DE „VIP-URI” LA INSTANŢĂ!

28. mai. 2017

Zi interesantă la Judecătoria Slatina. Primarul Comunei Izvoarele, Constantin Florian, aflat sub sub control judiciar într-un dosar privind comiterea infracțiunii de abuz în serviciu,  Sorin Păduraru trimis în judecată în acelaşi dosar  întregesc  rândurile inculpaţilor de pe holurile Judecătoriei Slatina.  În rechizitoriu de trimitere în judecată procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au reţinut faptul că la data de 19.08.2013, inculpatul Păduraru Sorin Alexandru l-a ajutat pe  inculpatul Constantin Florian, primar al comunei Izvoarele, jud. Olt, să  încheie un  ,,CONTRACT DE ÎMPRUMUT FĂRĂ DOBÂNDĂ, nr.1027/19.08.2013. În baza acestui act, în calitate de reprezentant al părţii creditoare  SC CONDOR PĂDURARU SRL-Slatina, acesta a acordat un împrumut părţii debitoare Comuna Izvoarele, reprezentată de către  inculpatul Constantin Florian,în cuantum de 216.002,92 lei, pe o perioadă de 21 de luni, prin ordinul de plată nr.275/19.08.2013.

Tot luni are loc un nou termen în dosarul în care fostul primar de la Scorniceşti, Constantin Nedelea, a fost trimis în judecată pentru delapidare şi abuz în serviciu. Procurorii au reţinut în sarcinaacestuia că în perioada ianuarie-mai 2012  în calitate de  primar al oraşului Scorniceşti, judeţul Olt, a achiziţionat pentru Primăria oraşului Scorniceşti şi a dispus în mod nejustificat consumarea de carburant (benzină şi motorină) în valoare de 29.909,48 lei fără a întocmi documente de consum, folosind o parte din acest carburant în interes propriu, iar, în perioada 2009-2012, a angajat pe perioadă determinată un număr de 9 salariaţi cu încălcarea prevederilor OUG nr. 34/2009 în baza unor contracte individuale de muncă semnate numai de inculpat în calitate de angajator, fără viza persoanelor însărcinate din cadrul Biroului Resurse Umane”.

În faţa judecătorilor ajunge şi fostul primar al comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu,  acuzat de abuz în serviciu, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi coruperea alegătorilor. Potrivit anchetatorilor, Perieţeanu ar fi încercat în campania de la alegerile locale să câştige un nou mandat oferind votanţilor mici şi bere.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!