Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ICCJ⁄ INCULPAT TOMESCU CONSTANTIN (SC CAFMIN): „RECUNOSC SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE FALS ÎN ÎNSCRISURI”!

22. mai. 2017

În dosarul aflat pe rolul Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Tomescu Constantin a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni. Procurorii anticorupţie îl acuză de trei infracţiuni de coruţie. Complicitate la trafic de influenţă în sensul că l-a ajutat pe Vâlcov că prin intermediul SC Cafmin- pe care o reprezenta, să primească suma de 1,238.598,80 lei milioane de lei de la Tehnologica Radion cunoscând că această sumă reprezintă preţul exercitării influenţei de către inculpatul Vâlcov pentru atribuirea contractelor de lucrări către această societate, spălare de bani în sensul că în perioada 2012-2013, prin acţiunile săvârşite a transferat şi disimulat suma 1.238.598,80 lei, pe segmentul infracţional SC Plus Confort – SC Cafmin SRL pe de o arte şi SC Cafmin- Ramba Ovidiu pe de altă arte, cunoscând că această sumă provine din săvârşirea de infracţiuni şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că a falsificat mai multe înscrisuri sub semnătură privată, prin atestarea la momentul întocmirii a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului în contractul de prestări servicii nr.3493 din 19.06.2012, înscrisuri care au stat la baza tranzacţiilor comerciale fictive dintre Plus Confort şi SC Cafmin.

 După declanșarea cercetărilor, Tomescu a cerut unor salariați ai Cafmin să distrugă și să ascundă de anchetatori documente care probau aceste fapte.

La utlimul termen al procesului, fiind primul dintre inculaţii audiaţi, Tomescu recunoscut săvârşirea infracţiuni de fals în înscrisuri, celelalte două negându-le vehement ca şi la urmărirea penală: „recunosc săvârşirea infracţiunii de fals, nu şi celelalte două infracţiuni de care sunt acuzat„!

În rechizitoriu procurorii arată printre alte şi faptul că „declaraţiile inculpatului au fost contradictorii, fiind contrazise de propriul denunţ prin care sesizează infracţiunile de dare şi luare de mită ai căror autori sunt el şi Vâlcov Darius Bogdan„.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!