Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCELEANU DE LA PERIEŢI ARE INTERZIS ÎN PRIMĂRIE!

21. mai. 2017

Primarul comunei Perieți nu-şi poate exercita funcţia  de primar pe timpul măsurii preventive a controlului judiciar. Costin Vâlceleanu a fost reținut la începutul săptămânii trecute  de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina sub acuzaţia de delapidare şi fals intelectual.

În fapt s-a reţinut că în perioada 2012-2014 cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai primăriei comunei Perieţi, respectiv ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate”,

După audiere procurorii nu au solicitat arestarea preventivă ci au decis plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile,   impunând inculpatului ca, pe durata măsurii, să respecte mai multe dintre următoarele obligaţii, între care şi cea a exercitării funcţiei. Vâlceleanu a contestat măsura, luni urmând ca Judecătoria Slatina să se pronunţe dacă o menţine sau nu.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!