Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRIMARUL DE LA PERIEȚI REȚINUT 24 DE ORE! DELAPIDARE ȘI FALS INTELECTUAL!/CERCETAT SUB CONTROL JUDICIAR

16. mai. 2017

Update//Primarul comunei Perieți nu va fi prezentat la judecătorul de drepturi şi libertăți. Procurorii au decis plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile. Vâlceleanu va părăsi aredtul IPJ Olt la expirarea mandatului de reținere emis pe numele său luni seara.

Primarul comunei Perieți, Costin Vâlceleanu a fost reținut luni seara de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.  Alături de edil au fost puse sub control judiciar alte patru persoane, salariați ai Primăriei Perieți. Dosarul vizează potrivit unor surse prestații fictive în legătură cu beneficiarii Legii 416.

Cei cinci inculpati in calitate de angajați ai Primăriei Pereți şi-au însușit diferite sume de bani din casierie pentru care s-au  şi „acoperit” cu documente justificative, facturi fiscale si chitante ale unor societati inactive pe care tot ei le-au completat. Se pare că aceştia au intocmit in fals acte de plată atestand prestații sociale fictive, retrăgând si însuşindu-şi sumele de bani aferente.

Update// ”

În fapt s-a reţinut că în perioada 2012-2014 cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai primăriei comunei Perieţi, respectiv ordonator de credit, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca şi documente justificative, facturi fiscale şi chitanţe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestaţii sociale fictive, retrăgând şi însuşindu-şi sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate”, se precizeaz[ ]n comunicatul remis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Potrivit aceleiași surse, la data de 09.05.2017, în cauză, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de inculpaţii M.M., E.R.M., G.M.R. şi O.E., iar la data de 15.05.2017 în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii suspectului V.C.R. (n.red. – Costin Robert Vâlceleanu, edilul comunei Perieți).

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!