Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

MANDAT DE ADUCERE PENTRU „REGELE ANVELOPĂRILOR”!

01. mai. 2017

Ovidiu Ramba este primul dintre „băieţii de la Bucureşti” citat la DNA la scurt timp după ce Theodor Berna l-a denunţat pe Vâlcov. El a deschis seria denunţurilor în… GRUP. Berna a arătat cum i-a dat şi mai ales câtă şpagă i-a cerut Vâlcov, Ramba le-a descris procurorilor modalitatea prin care a ajutat la spălarea acestor sume, prin diverse contracte de lucrări fictive între Plus Confort, Tehnologica, Cafmin, Bogmar, contracte de vânzare cumpărare a unor terenuri şi imobile dobândite de la Primăria Slatina în mandatul inculpatului, tablouri achiziţionate din Bucureşti şi Paris, cash sau pin bancă. În susţinerea celor denunţate a venit la DNA şi denunţul vărului Alexandru Mocanu. Dacă în primul denunţ cei doi şi-au amintit „cu exactitate” care a fost rolul lui Prina şi aproape nimic despre Vâlcov, în martie când anchetatorii îl citau pe acesta din urmă pentru prima dată, atât Ramba cât şi văru′ şi-au… reconsiderat denunţurile, aducând completări substanţiale.

Prin SC Plus Confort, Ovidiu Ramba a obţinut majoritatea contractelor de reabilitări termice.  Aşa cum s-a demonstrat, nimic gratis. Totul cu paraîndărăt! Şi pentru încă o infracţiune de luare de mită, de data aceasta de la Plus Confort, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Vâlcov Darius Bogdan în iunie 2015- Dosar 43049/3/2015 Tribunalul Olt.

 Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora în perioada  2012- 2013, inculpatul  i-a pretins unui denunțător-Ramba Ovidiu- un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele încasate de la Primăria Slatina din contractul privind aprobarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA. Contractul a fost câștigat de  S.C. PLUS CONFORT S.R.L.lider al asocierii cu S.C. ACETI S.R.L., S.C. SERENA S.A., S.C. CAFMIN S.R.L. şi S.C. KXL S.R.L. 

Șpaga a încasat-o Vâlcov de la Ramba, iar acesta la rându-i a scos pârleala de la cetățeni, pentru că această investiție a fost finanțată prin ″Programul național multianual privind creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe″, cu finanțare de doar 0% de la MDRT, restul fiind contribuția de la bugetul local și din buzunarul beneficiarilor direcți- proprietarii locuințelor.

12 scări de bloc reabilitate, 12 miliarde(vechi) în plus!!!

Pentru a vedea concret cine și cât a plătit, dar mai ales cum s-a derulat acest contract și cine sunt păgubiții, vom face referire doar la unul din contractele încheiate de Primăria Slatina.

Pentru realizarea obiectivului de investiții ″Reabilitarea termică ″ str. Sergent Major Dorobanțu Constantin-Bl.1B16, sc. A,B,C,D, Str. UniriiBl.FA12A, sc. ABC, str. Aleea Mărului– Bl.ZA7G, str.Libertății– Bl GA8C, str. Primăverii– Bl.GA15,sc.ABC, str. DrăgăneștiBl.G1, sc.A, str. DrăgăneștiBl.G2, str. Drăgănești- Bl.G, sc.A. 

La data de 7 decembrie 2010 a fost încheiat Acordul cadru de lucrări nr.28.691, prin care valoarea maximală a prețului unitar pentru lucrări de reabilitare termică era de 24,69 lei. Ulterior, în 2011 a fost încheiat contractul subsecvent nr.35308 cu Plus Confort SRL, prin care a fost acceptat un preț unitar mai mare în medie cu 40,49 lei/mp fără TVA, față de prețul stabilit prin acordul cadru.

«Aplicând diferența de cost/mp rezultată de 40,49 lei la suprafața utilă, rezultă o diferență valorică totală majorată de 1.26.659,66 lei acceptată prin oferta anexă la contractul încheiat de Primăria Slatina cu societatea denunțătorului Ramba în 2011.  Procedându-se astfel a fost majorată NELEGAL valoarea reală a lucrărilor care ar fi rezultat prin aplicarea prețului unitar/mp ofertat(24,69 lei) la suprafața totală utilă executată de 2.912,49 mp, respectiv de 7.167.842,19 lei

Aceste aspecte au fost constatate de inspectorii Curții de Conturi Olt, urmare a verificărilor efectuate la Primăria Slatina în iulie 2015, dată până la care SC Plus Confort a facturat lucrări în sumă de 7.774.628,94 lei iar Primăria Slatina a decontat aproape în totalitate suma(7.94.453,48 lei).

Cum spuneam acesta este doar unul din contractele subsecvente încheiate ulterior Contractului cadru privind elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de 24.833.258 lei fără TVA. 

Pe 17 mai Ovidiu Ramba va fi adus cu mandat la Tribunalul Olt. La termenul anterior, prin neprezentarea sa a reuşit doar să obţină încă o… amânare. Declaraţia de martor denuţător va trebui să o susţină şi în faţa judecătorului de la Tribunal. Dacă îşi va menţine cele spuse în faţa procurorilor sau şi-a… reconsiderat poziţia rămâne de văzut.

Mergem înainte!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!