Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV TRAGE ULTIMELE GLOANŢE ÎNAINTE DE PRONUNŢAREA DE LA ICCJ: DRAGNEA S-A ACHITAT!

21. aprilie. 2017

Nimic nu rămâne neplătit! Toate datoriile se achită! În martie 2015, închis la Beciul Domnesc Vâlcov, trimis în judecată în două dosare pentru fapte de corupţie şi urmărit penal în alte disjungeri, în autodenunţul prin care a încercat o înţelegere cu procurorii l-a amintit pe Vasile Blaga, fostul său şef politic la PDL.  Acum a venit rândul lui Dragnea să-si achite datoria față de Vâlcov. Ceea ce anunţa încă de acum doua săptămâni prin sms-ul buclucaş trimis unui ziarist pentru a fi „propagat”  între „prieteni” în ideea de a nu se culca pe o ureche pentru că „Valcov mai are  multe de spus„(n.n. mulţi l-au văzut, puţini l-au priceput!), a concretizat prin vocea lui Dragnea!

Şeful PSD şi-a luat inima în dinţi, a închis ochii şi-a aruncat-o: „Darius a fost unul din oamenii de bază cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Vâlcov.” Misiune îndeplinită!

Ce l-a mânat pe Dragnea să iasă public, la o oră de maximă audienţă şi să încerce din răsputeri să convingă de faptul că inculpatul Vâlcov este „un bun profesionist”? A sus-o chiar el: DATORIA! Care? Oare cea acumulată din 2012 până la descinderile procurorilor şi de ce nu chiar şi după martie 2015, pe persoană fizică sau pe Tel Drum(n.n. vezi ultimul tun dat de la Primăria Slatina către firma de casă chiar înainte ca şpăgarul să fie uns ministru)- „Pentru prima dată o spun public, pentru că mi se pare că e datoria mea să fac lucrul ăsta„-?

Şi totuşi, de ce se achită Dragnea de datoria faţă de Vâlcov ACUM, la aproape un an de la conturarea măreţului program de guvernare(n.n. pentru cei cu memoria scurtă, social democraţii au fluturat în campania pentru parlamentre  acest program de guvernare). Poate pentru că ACUM se joacă ultima carte la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După declaraţiile lui Tomescu şi Prina are ultimul cuvânt şi Vâlcov? L-a cerut la termenul anterior pentru a încerca să convingă completul de 3 judecătorii  că este nevinovat. Poate pentru că este o continuare a unui demers început tot în instanţă, când a aruncat ideea unui „dosar politic”(n.n. tot pentru refresh la memorie, a recunoscut în autodenunţ la DNA atât şpaga de la Berna cât şi o parte din afacerile derulate din bani publici!),  declaraţia lui Dragnea urmând a fi folosită tocmai pentru a întări ideea că este doar un biet „profesionist” pe care  i s-a pus pata un procuror de la DNA. Poate unul dintre apărători va considera „oportun” să folosească această „imagine” pe care a avut Dragnea sarcină să o spele…

E cert un lucru: se trag ultimele gloanţe! O ţară întreagă a văzut negru pe alb, cu denunţuri, autodenunţuri,  tablouri, lingouri, stenograme  şi un microbuz de documente ridicate de la Primăria Slatina ce înseamnă să devalizezi bugetul unei reşedinţe de judeţ fără să îți pese că într-o zi te va ajunge brațul lung al legii. Ca un „profesionist desăvârşit” a şpăguit majoritatea contractelor publice, la fel încasa şpaga direct şi prin intermediari, la fel organiza întâlnirile în cimitir cu pulifricii şi în aceeaşi manieră „profesionistă” şi-a ascuns tablourile şi seiful. Acest „profesionist” care 10 ani de zile a prăduit Slatina garantează azi, prin vocea „datornică” a lui Dragnea un viitor mai bun românilor. E suficient să te uiţi la jaful lăsat de Vâlcov în urma lui la Slatina şi înţelegi cât de strălucit va fi viitorul românilor prin aplicarea măsurilor trasate de acest inculpat.

Dragnea şi-a asumat! De voie, de nevoie, a făcut-o! S-a achitat! Dar oare se va lăsa şi mai departe cu… achitare? Rămâne de urmărit cât va cântări acest „glonţ” în faţa magistraţilor de la ICCJ dar şi de la Tribunalul Olt. Reamintim că în instanţă şi la DNA Vâlcov este judecat/urmărit penal pentru fapte de corupţie şi nu pentru programul de guvernare al PSD.

P.S. În paralel se „lucrează” şi la denunţători. Finu nu vrea încă să se vadă cu naşu′… Ghinion. Rămâne de văzut cum e cu „ascendentul moral„… Prietenii ştiu de ce!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!