Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

O NOUĂ BOALĂ LOVEŞTE ÎN MARTORII DIN DOSARUL VÂLCOV: „NU-MI AMINTESC” -LAITMOTIV LA ICCJ

26. martie. 2017

Trei membri ai comisiei de licitaţie care l-au dat pe Berna- SC Tehnologica Radion- câştigător al proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt”, au fost audiaţi la ultimul termen de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit procurorilor(denunţ Berna), în schimbul comisionul de 20% din valoarea sumelor încasate Vâlcov l-a asigurat pe Berna de sprijin total în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării  licitațiilor.  În urma acceptării propunerii făcute, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate stabilind de comun acord cu Darius Vâlcov ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei și numai la sediul firmei.

Ajunşi în faţa judecătorilor, cei trei martori au fost loviţi de amnezie. Abia dacă-i cunosc pe inculpaţii din dosar, abia dacă îşi amintesc despre modul cum s-au derulat licitaţiile dar mai ales destul de greu le-a fost să precizeze dacă li s-a indicat câştigătorul.

Doi dintre martori, încă salariaţi ai CAO în prezent au declarat  nu dar că nu au fost făcute asupra lor presiuni dar sunt convinşi azi că în sală nu a fost prezent nici un reprezentant al Primăriei Slatina.”Din câte îmi amintesc nu au fost în sală de la Primăria Slatina. La mine cel puţin nu s-au făcut presiuni. Nu ştiu dacă  la alţi membri din comisie.

Cel de-al treilea însă, cei drept azi pensionar, le-a spus judecătorilor că pentru licitaţia de la Slatina li s-a sugerat că ar fi bine ca SC Tehnologica Radion să fie desemnată câştigătoare. „La Potcoava şi Scorniceşti s-a desfăşurat în condiţii normale. Nu au fost aici presiuni, la aia de la Slatina. Au fost în comisie doi de la Primăria Slatina, un economist şi jurist, care ne-au sugerat că ar fi bine  să iasă câştigătoare SC Tehnologica Radion. Noi suntem prea mărunţi. Noi din comisie eram prea mici, cei din conducerea companiei erau cei care luau deciziile”.

Deşi cei trei au fost în aceeaşi sală la momentul 2010, acelaşi contract, aceeaşi licitaţie,  par a povestii din filme diferite. Declaraţiile contradictorii ale celor trei membri ale aceleiaşi comisii(!!!) l-au iritat pe inculpat care n-a rezistat şi-a răbufnit: „Acum să-i pună faţă în faţă, să-i confrunte pe toţi. Au venit toţ trei în maşină da nu reuşiră să se pună de comun acord…„.

Cum arătam mai sus cei doi martori care au negat atât prezenţa reprezentanţilor PMS în sală dar şi vreo sugestie sau presiune pentru desemnarea unui anume câştigător sunt încă salariaţi la CAO. Cel de-al treilea care vorbeşte despre economistul şi juristul prezenţi la desemnarea câştigătorului dar şi de sugestia spre societatea lui Berna este liber de contract- pensionar!

În timpul urmăririi penale şi reprezentantul unei firme concurente le-a spus procurorilor că a discutat personal cu Darius Vâlcov, după ce a pierdut toate contestaţiile la licitaţie, şi că acesta i-ar fi spus că „licitaţiile trebuiau câştigate de S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., firmă care este controlată de domnul VASILE BLAGA, prin fiica acestuia.”(Rechizitoriu)

P.S. Vâlcov a picat testul cu poligraf atunci când a negat că ar fi primit mită de la omul de afaceri Theodor Berna însă le-a confirmat procurorilor că în anul 2009 a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal şi i-a spus, confidenţial, că ştie că în Olt se va licita pentru nişte lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, transmiţându-i, fără echivoc, că alocarea în viitor a fondurilor pentru unele lucrări la Primăria Slatina se va face sub condiţia ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. să câştige licitaţiile.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!