Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DNA, O NOUĂ DISJUNGERE: DOSAR PENAL PENTRU PAŞAPOARTELE LUI VÂLCOV! 

23. martie. 2017

Pe principiul dai într-unul ţipă trei, cercetările procurorilor anticorupţie în dosarul terenului primit de fosta preşedinţă a Tribunalului Olt de la Primăria Slatina, au scos la iveală altă bombă.

Audiat în dosar inculpatul Vâlcov nu a recunoscut semnătura de pe înscrisurile care au stat la baza emiterii HCL 2019/14.09.2011- respectiv referatul, expunerea de motive şi proiectul de hotărâre, şi a solicitat efectuarea unei constatări criminalistice asupra acestora. În acest sens s-au prelevat probe de scris de la inculpat şi ca scripte de comparaţie, despre care „s-a crezut că sunt mai presus de orice îndoială”, s-au prezentat expertului criminalist cererile de eliberare paşapoarte formulate de Vâlcov în perioada 2010- 2012. Concluziile raportului de constatare criminalistică întocmit de Serviciul Criminalistic al IPJ Dolj a rezultat că semnăturile de la rubrica „primar” de pe înscrisurile care au stat la baza HCL 209 nu au fost executate de Vâlcov ci falsificate prin imitaţie liberă de o singură persoană. În prealabil arată procurorii în rechizitoriu, imitatorul a exersat de mai multe ori semnătura primarului.

Dar raportul criminalistic asupra semnăturii lui Vâlcov a mai scos la iveală o bombă: nici semnătura lui Vâlvov de pe cererile de eliberare a paşapoartelor nu este identică cu cea prelevată în acest dosar de la inculpat.

„În ceea ce priveşte semnăturile de pe cererile de eliberare a paşapoartelor, s-a concluzionat că prezintă o structură grafică diferită faţă de cele depuse de inculpat pe procesul verbal de prelevare de probe de scris, dar şi o execuţie lentă, tremurată, firul grafic fiind chiar repasat şi tremurat, existând dubii asupra provenienţei acestuia”.

Este vorba de cinci documente emise pe numele inculpatului pe parcursul a doi ani de zile. Procurorii DNA Craiova au dispus disjungerea cauzei pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale cu privire la modalitatea concretă în care au fost emise paşapoartele,  avându-se în vedere concluziile raportului de constatare criminalistică. Dosarul se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

” Urmare solicitării dumneavoastră, înregistrată la unitatea noastră de parchet sub nr. 8/IP/2017, vă comunicăm faptul că, urmare disjungerii din rechizitoriul nr. 178/P/2015 al DNA – Structura Teritorială Craiova, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a fost înregistrat dosar penal în care se desfăşoară cercetări privind modalitatea în care au fost emise cinci paşapoarte în favoarea numitului Vâlcov Darius Bogdan”

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!