Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BOMBĂ ÎN DOSARUL VÂLCOV: PATROANA „GALERIEI RAPHAEL” RECLAMĂ  PRESIUNI DIN PARTEA PROCURORULUI DNA, DĂNUŢ VOLINTIRU!

15. martie. 2017

Fosta miss de România, slătineanca Larisa Popa, cea pe numele căreia a fost înfiinţată societatea care urma să administreze Galeria Raphael din Bucureşti a ajuns astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a fost citată ca martor.

În faţa completului de trei judecători cea care urma „să managerieze” galeria de artă în care spun procurorii anticorupţie că urmau a fi expuse tablourile pe care direct şi prin interpuşi le-a achiziţionat Darius Vâlcov cu banii din şpaga percepută lui Theodor Berna, a lansat o serie de acuzaţii la adresa procurorului de caz, Dănuţ Volitiru. Potrivit acesteia, în anul 2015, îmediat după ce au descins la clădirea din str.  Stockholm(n.n. proprietate a SC Rupiah, închiriată de Geanina Bobicu) de unde au ridicat aproximativ 30 de tablouri (n.n. rămase din cele din cele 170 achiziţionate în total), procurrul i-a spus să îi însţească la sediul DNA.

A fost focalizată o anume presiune pe mine… După percheziţii am mers direct la DNA, aşa a zis domnul procuror. Eu am ajuns înaintea avocatului, acesta a venit mai târziu întrucât nu avea de unde să ştie, l-am anunţat mai târziu. Până la venirea avocatului domnul procuror m-a întrebat a cui este galeria. I-am spus că este a lui Ramba şi mi-a zis să termin cu prostiile să încep să spun adevărul pentru că altfel îmi schimbă calitatea din martor în suspect. I-am spus că tot ce spun este adevărul meu şi că îmi aştept avocatul”.

Cea care în 2013 nu numai că a acceptat să devină unic acţionar şi administrator al SC Galeria Raphael SRL, dar a şi licitat cu bani primiţi cash de la diverşi interpusi ai lui Vâlcov pentru mai multe tablouri, două sau trei fiind pentru ea însăşi, a continuat seria atacurilor la adresa procurorului: „La DNA am spus de mai multe ori de Ramba şi nu s-a consemnat. Am spus că este galeria lui Ramba şi mi s-a spus să spun adevărul. Acesta este adevărul meu. Nu s-a consemnat de câte ori am spus de Ramba„.

Ceea ce reclamă că nu i-a fost luat în calcul, a ţinut însă să puncteze constant Popa Larisa în faţa judecătorilor, în sensul că cel spre care arată cu degetul că ar fi de fapt în spatele afacerii Galeria Raphael este Ramba şi nu Vâlcov. Asupra „adevărului său” relatat   vreme de aproape două ore miercuri la ICCJ vom reveni.

P.S.Greu de spus dacă martora a numărat de câte ori a rostit numele celui de care trebuia să îi convingă pe procurori că este „omul din spatele afacerii”(n.n.Ramba), cert e că i-a rezultat  diferenţă pe hârtie… 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!