Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CONTINUĂ REGLĂRILE DE CONTURI: AZI ACETI CHEAMĂ LA BARĂ SGV-UL! 

14. martie. 2017

Procesele în care Vâlcov este judecat pentru fapte de corupţie merg înainte. La fel şi cele pe contencios administrativ în care firmele înfiinţate la comanda aceluiaşi inculpat îşi reglează, la propriu, conturile. Conturi în care au intrat banii din şpăgi, conturi ale firmelor prin care nu doar că s-au spălat aceste sume dar s-au şi achiziţionat diverse imobile- „aparţinând în fapt inculpatului„. Aceeaşi metodă, chemare în judecată, pe contracte recunoscute ca fictive însă… acceptate ca legale.

Azi la Tribunal au ajuns SC Aceti şi SC SGV Development SRL, aceasta din urmă fiind prima societate prin care Vâlcov a închiriat partea comercială a Casei de Cultură a Tineretului din Slatina. La rându-i societatea în cauză a subînchiriat la SC ACETI discoteca şi anexele, printr-un contract încheiat în 2014 pe o perioadă de 18 ani, în acelaşi an chiriaşul virând suma de aproximativ 2 miliarde în contul SGV-ului- în acte contravaloarea chiriei, în fapt parte a circuitului financiar fictiv pus la cale de Vâlcov.

Dacă în martie 2015 procurorii anticorupţie nu ar fi spart GRUPUL şi încătuşat liderul, azi nu ar fi fost pe rol acest proces. Numai că la începutul anului 2016 preşedintele Fundaţiei pentru Tineret, Ilie Chiriţă, a reziliat contractul cu SGV Development SRL, „pentru că nu şi-a mai onorat obligaţiile financiare”, încheind un nou contract cu SC City Hotrel &Lounge SRL- administrată de Barbu Dorina. Rezilierea a vizat întreg contractul, aşadar şi subînchirierea către SC Aceti.

În acte, chiria a fost achitată însă contractul s-a încheiat după aproape doi ani de zile, motiv pentru care ACETI cere să-i fie restituită chiria urmare a rezilierii.

Despre cele 2 miliarde lei, bani plimbaţi în conturile celor două societăţi care azi au ajuns în instanţă, se face vorbire  în interceptările pulifricilor, aflate la dosarul instrumentat de DNA. Chiria nu era de fapt… chirie, iar suma urma să fie redirecţionată.

Timofte Bogdan Petre: Că dimineaţă când m-am întâlnit eu cu el, când ne-am dus să ne tundem, îmi zice: „Vezi că am vorbit cu DARIUS şi să-i facturezi 70% din 2 miliarde lu’… lu’ SGV-u’. Şi o să-ţi dea SGV-u’ banii ăştia să te apuci de muncă.” „Astăzi facturezi! Da?” „O.K.!” Ce să mai fac, ce să mai, că…
Mocanu Marian Alexandru: Să-mi facturezi tu mie, pe SGV,  2 miliarde?
Timofte Bogdan Petre: Da. 70% din din 2 miliarde. Pfoai de capu’…! Eu nu mai… nu pot să spun sume, nu ştiu câte zeroruri. …[neinteligibil]… mie …[neinteligibil]… Ce? …[neinteligibil]… Tu vrei să dormi liniştită cu ăştia în casă?

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!