Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CU DNA-UL ÎN SUFLET: STĂNESCU ÎL VREA PE NEACŞU DIRECTOR LA APIA OLT! DIN NOU!

07. martie. 2017

Social democraţii se întorc în judeţ. Au terminat numirile în ministere, dau acum năvală în deconcentratele din judeţ. Nu se întorc cu faţa la popor ci la ale lor, care produc dar mai ales care trebuie ajutate şi protejate. Afacerile pentru că, aşa cum am văzut din rechizitorii, în jurul lor se organizează GRUPUL.

În vizorul liderilor se află azi APIA Olt, găina cu… subvenţiile de aur, pe care de ani de zile le încasează şi Stănescu, şi Oprescu dar să nu uităm şi de Ciocan. În aprilie 2015  la sediul acestei instituţii s-au prezentat trei ofițeri de la Poliția Judiciară din cadrul DNA- Seviciul Teritorial Craiova și în baza unei ordonanțe privind predarea de înscrisuri, au solicitat câteva dosare ale unor fermieri care au solicitat sprijin pe suprafață și ajutoare de stat la APIA Olt. Anchetatorii au ridicat documente privind plăți nelegale făcute către societăţile SC Dancor Romconstruct SRL, SC Carpatica Tur SRL, SC Dancor Agro Prodaliment SRL, Agromec Vişina, Agromec Bucinişu, SC Rural Oltenia SRL, SC Decalux Agra SRL, SC Marnews Agrotrading SRL și SC Marnews Consulting SRL

Iată, aşadar, cum dacă dai în subvenţii, dai în fraţii Ciocan şi bineînţeles Stănescu şi Oprescu. Şi-a mai dat cu subsemnatul şi adjunctul de azi al APIA Olt, Doru Neacşu. Numele său a fost vehiculat la momentul respectiv ca fiind cel care s-a ocupat de dosarele de subvenţii ale societăţilor mai sus menţionate.

Însă… ghinion! Ce-a dat Neacşu le-a fost luat ulterior, când a fost schimbată conducerea. Numai în cazul societăţii controlată de fraţii Ciocan, în urma reinstrumentării dosarelor din campania 2011-2012-2013(n.n. solicitarea auditorilor Camerei de Conturi Olt)  debitul stabilit pentru cei trei ani de zile a fost de 2.944.425,30 lei. Concluzia? Pe principiul cine nu e cu noi e împotriva noastră, Oaşă trebuie să plece, adjunctul Neacşu trebuie pus din nou pe funcţie! Director executiv, că-i băiat bun, darnic la subvenţii. Nu le ia… le dă! Spun unele voci că ar fi primit promisiunea liderilor PSD Olt că va fi recompensat! Nu ştim dacă  pentru subvenţiile aflate azi pe masa DNA sau pentru cele ce vor urma să fie încasate(n.n. după acelaşi model, tot cu girul său de va fi să le reuşească trocul)cert este că săpăturile au început. Că doar nu degeaba este prietenul deputatului Ciocan, Daniel Botănoiu secretar de stat chiar la Ministerul Agriculturii.

P.S. Numele lui Doru Neacşu apare şi într-un alt dosar controversat- TĂTUŢU&CO. Procurorii susţin în rechizitoriu că Lazăr şi Gheorghiceanu ar fi exercitat de presiuni asupra acestuia, la vremea respectvă fiind directorul executiv al APIA Olt, „în vederea acordării unei subvenţii necuvenite firmei MARCONF SRL Piatra-Olt, controlată de Gheorghe Bădiţă. La presiunile exercitate de „Tătuţu“, ar fi încheiat contracte de pază cu ROEDIL şi firmele IMPEX CO MITAZA SRL Slatina, ACCI Slatina ş.a.

Aşadar, are Neacşu atuuri suficiente nu doar să fie menţinut în funcţie ci chiar de promovat..

E „deschis” la presiuni şi mai ales la… „colaborări”(n.n. arată procurorii negru pe alb!!!), a trecut şi pe la DNA, într-un cuvânt e bun la casa stăpânului, la butoanele APIA Olt unde puţine acte s-au dus şi de unde multe subvenţii s-au încasat.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!