Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PESTE 1600 DE DOSARE PENALE NELUCRATE,  DESCOPERITE ÎNTR-UN BIROU LA PARCHETUL SLATINA!

22. februarie. 2017

• SUB DEVIZA: NOI NU ANCHETĂM, NOI STOCĂM!!!

Înspecţia Judiciară a înaintat Secţiei pentru Procurori a CSM rezultatul verificărilor efectuate în octombrie 2016 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Astfel, la 18.10.2016 a fost identificat într-unul dintre birourile utilizate pentru activitatea grefei Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a unui stoc de 1612 dosare penale primite de la organele de poliţie judiciară în perioada mai-noiembrie 2016, având întocmite propuneri corespunzătoare de către acestea, dar nerezoluţionate de conducerea unităţii şi nerepartizate spre soluţionare procurorilor unităţii. „Situaţia sesizată pune în discuţie şi îndeplinirea de către prim procurorul PJ Slatina- Pavel Marinel Corneliu-  a obligaţiei manageriale  vizând repartizarea echilibrată a sarcinilor de serviciu în cadrul grefei unităţii, raportat la faptul că spre finele anului 2015 situaţia de personal a suferit îmbunătăţiri prin venirea în unitate a 2 grefieri.”

Întreg „stocul” a fost repartizat la foc automat în două zile(19-20.10.2016) prin rezoluţie a prim procurorului, procedându-se la înregistrarea mişcării dosarelor în ECRIS, la predarea acestora la procurori şi efectuarea menţiunilor necesare în registrele penale, astfel că la data finalizării controlului,  disfuncţia constatată a fost remediată potrivit raportului.

În acelaşi document se face referire şi la stilul de conducere adoptat de prim procurorul Corneliu unul de colegialitate însă lipsit de fermitate în luarea deciziilor şi promovarea unor acţiuni apte să dinamiteze activitatea unităţii e care o conduce(reinvestit  pe 1.06.2016 prin HCSM nr. 680/16.12.2015).

În prezent procurorii slătineni sunt sub lupa Parchetul de e lângă Curtea de Apel Craiova.  În raport de cele constatate,  pentru evitarea creării pe viitor a unui nou soc de dosare penale nelucrate, Inspecţia Judiciară a dispus că timp de 6 luni de la aprobarea aportului de control, Parchetul de e lângă Curtea de Apel Craiova va efectua prin procurori anume desemnaţi, un control detaliat asupra compartimentului de grefă din cadrul PJ Slatina.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!