Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

LOVITURĂ DE TEATRU ÎN DOSARUL LUI PĂDURARU!

21. februarie. 2017

Există plângerea s-a răzgândit partea vătămată. Dacă n-a fi de plâns ar fi de filme cu… proşti.

Luni, 20 februarie 2017, termen nou în procesul în care au fost trimişi în judecată mogulo-constructorul Păduraru Sorin Alexandru pentru complicitate la  abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie şi primarul comunei Izvoarele pentru abuz în serviciu, asimilat infracţiunilor de corupţie.

Citat pe lângă alţi doi martori, din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina(n.n. unitatea care a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor) şi nea Ion. Nu c-ar fi şi el om cu zice o vorbă ci pentru că  este persoana care a sesizat procurorii. Dar Lulea Ion nu ştie, nici că făcut o plângere şi nici de ce a fost el adus în sala de judecată. Mai mult are grave deficienţe de auz, fără ajutorul fiului său i-a fost imposibil să audă întrebările preşedintelui de şedinţă.

«Lulea Ion: „Nu ştiu de ce sunt eu aici. Ce treabă am să caut p′aici?

Judecător: Te-a chemat parchetul. Dumneata ai făcut sesizarea cu privire la această cauză.

Lulea Ion: N-am făcut eu nimic. Ce să fac. Eu sunt bolnav. Am fost cioban, am 61 de ani.

Judecător: Ce ştiţi despre campusul şcolar de la Izvoare?

Lulea Ion: Despre ce să ştiu? Nu ştiu. Ce şcoală. Nu ştiu nimic despre nici o şcoală. »

Fără alte întrebări (n.n.atât de la avocaţi cât şi de la procurorul de şedinţă) nea Ion a semnat declaraţia şi a părăsit sala. Procesul merge mai departe. Apărătorii inculpatului Păduraru au solicitat suplimentarea probatoriului, aducând ca probă un contract similar celui de împrumutat încheiat între firma SC Condor Păduraru şi UAT Izvoarele.

Potrivit rechizitoriului, în august 2013, inculpatul Păduraru Sorin Alexandru l-a ajutat pe  inculpatul Constantin Florian, primar al comunei Izvoarele, jud. Olt, să  încheie un  ,,CONTRACT DE ÎMPRUMUT FĂRĂ DOBÂNDĂ, nr.1027/19.08.2013. În baza acestui act, în calitate de reprezentant al părţii creditoare  SC CONDOR PĂDURARU SRL-Slatina, acesta a acordat un împrumut părţii debitoare Comuna Izvoarele, reprezentată de către  inculpatul Constantin Florian,în cuantum de 216.002,92 lei, pe o perioadă de 21 de luni, prin ordinul de plată nr.275/19.08.2013.

Împrumutul pe care Păduraru l-a acordat Primăriei Izvoarele era de fapt de la SC Condor Păduraru pentru SC Condor Păduraru. Sumă respectivă de bani  a fost practic returnată în aceeaşi zi de către Comuna Izvoarele către SC CONDOR PĂDURARU SRL, prin trei ordine de plată, nr. 317/19.08.2013, în valoare de 198.474,82 lei; nr. 318/19.08.2013, în valoare de 7.082,06 lei; nr. 319/19.08.2013, în valoare de 10.446,04 lei.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 27 martie 2017.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!