Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SOCRUL LUI BĂRBULESCU POVESTEŞTE CUM A FOST PLIMBAT SEIFUL LUI VÂLCOV ÎN PLASĂ DE RAFIE ŞI ACOPERIT CU O FAŢĂ DE MASĂ!

07. februarie. 2017

Ion Rotaru, socrul fostului deputat Daniel Bărbulescu, martor în primul dosar în care Vâlcov a fost trimis în judecată, a povestit marţi în faţa completului de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cum faimosul seif  al lui Vâlcov în casa sa. „în 2011 cred, în vară, ginerele meu mi-a spus că va veni domnul Şuşală să îmi lase un colet. A venit cu el într-o sacoşă mare de rafie, l-am pus într-o cameră la intrarea din faţă(pe hol în stânga…). Nu am ştiut ce este acolo. Ulterior l-am văzut, era învelit cu o faţă de masă dar am văzut în partea de jos ca o tastatură cu mai multe cifre şi mi-am dat seama că era un seif.” Este vorba despre seiful la care a vorbit atât Bărbulescu cât şi soţia acestuia în denunţurile depuse la DNA: ” Ionuţ –Daniel Bărbulescu a denunţat faptul că în cursul anului 2011 Darius Vâlcov i-a cerut să păstreze în locuinţa unde îşi avea domiciliul, situată în Slatina, pe strada  Basarabilor, un seif. Acesta a fost adus în locuinţă de către Lucian Şuşală, un apropiat al acestuia, iar motivul pentru care i s-a cerut să păstreze seiful în locuinţa sa, a fost acela că, având în vedere calitatea de deputat a denunţătorului, domiciliul nu putea fi percheziţionat fără un aviz prealabil din partea Camerei Deputaţilor.

Rotaru a negat orice legătură de rudenie cu inculpatul Vâlcov, acesta din urmă fiind naşul de botez al nepoatei sale. A recunoscut că seiful a fost accesat şi de Darius Vâlcov nu numai de Lucian Şuşală, dar şi de ginerele său ce-i drept cu unele „omisiuni” atât faţă de cele declarate în faza urmăririi penale cât şi în raport cu denunţurile ginerelui şi fiicei. „Mă suna domnul Şuşală să fiu la o anumită oră acasă că vine că acolo. Câteodată venea la trei săptămâni, alteori de două ori pe lună. Venea, îi deschideam uşa din faţă şi dânsul intra acolo. Eu nu am intrat niciodată, eu stăteam în curte şi îmi zicea: vedeţi că am plecat. Nu avea mereu ceva în mână, au fost situaţii când avea o ungă în mână, nu ştiu ce conţinea. A venit şi ginerele meu cu Vâlcov, nu ştiu ce au făcut acolo, nu ştiu dacă aveau bagaj„.

Reamintim că, în martie 2015 când procurorii l-au reţinut e Vâlcov, odată cu denunţurile, soţii Bărbulescu au dus la DNA şi seiful în care procurorii au găsit 90.000 dolari, 1.323.850 lei,
3 lingouri de aur, un tablou cu ramă aurie inscripţionat „Renoir”, un tablou inscripţionat „Jean Cocteau”, o pictură pe lemn inscripţionată „Aurel Acasandrei”.

Nu ştim însă dacă l-au dus în aceeaşi „sacoşă mare de rafie acoperit cu faţă de masă”, sau sacoşa a fost folosită între timp la cărat şpaga iar faţa de masă la acoperit activitatea infracţională…

#pamflet Râzi de ei să nu plângi de tine!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!