Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

REŢINUŢI PENTRU DELAPIDARE, ALECSANDRESCU ŞI COMPLCELE SĂU PETRE ILIE – LĂSAŢI LIBERI… CA PASĂREA CERULUI!

08. decembrie. 2016

Fostul director  al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului reţinut în noiembrie anul trecut de procurori şi trimis în judecată pentru delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, şi complicele său, omul de afaceri Petre Ilie, au fost scoşi de sub control judiciar.

Pe 23 noiembrie magistraţii de la Judecătoria Slatina  au dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr. 23 din 06.11.2015 a Judecătoriei Slatina pronunţată în dosarul nr. 3211/311/2016  faţă de cei doi inculpaţi. Decizia a fost menţinută şi de Tribunalul Olt care a respins zilele trecute contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Potrivit procurorilor, Alecsandrescu şi-a însuşit materiale de construcţii în valoare de 123.449,38 lei, cumpărate pentru instituţia pe care o conduce, pe care le-a folosit în interes personal, şi a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu primării din judeţ, de pe urma cărora a încasat 294.200 lei, însă pentru onorarea contractelor a folosit ansamblul Doina Oltului şi artisti consacraţi pe care i-a plătit din fondurile instituţiei. Pentru a ascunde delapidarea, Alecsandrescu a încheiat în mod fictiv un contract din care rezultă că materialele sustrase ar fi fost lăsate în custodia SC Eurotrans SRL Brebeni.
„În fapt, s-a reţinut că suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, şi-a însuşit materiale de construcţii cumpărate pentru instituţia pe care o conduce, în valoare de 123.449,38 lei, pe care le-a folosit în interes personal şi a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Olt, în calitate de administrator al S.C. COSTI ART SHOW S.R.L., pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de suma de 294.200 lei, însă pentru onorarea cărora a folosit Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului şi artişti consacraţi, pe care i-a plătit din fondurile instituţiei de cultură menţionate.
De asemenea, s-a mai reţinut că, pentru a ascunde o parte din actele materiale ale infracţiunii de delapidare, suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a încheiat în mod fictiv contractul de custodie nr. 697/05.08.2013, din care rezultă că materialele sustrase şi care nu au fost identificate de către reprezentanţii Camerei de Conturi a Judeţului Olt ar fi fost lăsate în custodia SC EUROTRANS SRL BREBENI. Săvârşirea faptei de către suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a fost înlesnită de către suspectul Ilie Petre, care a semnat contractul menţionat, la rubrica „SC EUROTRANS SRL, DIRECTOR, Florin Ifrim”, deşi nu avea şi nu are nicio calitate în cadrul societăţii menţionate. Toate documentele astfel falsificate au fost folosite în contestaţia formulată împotriva raportului Curţii de Conturi din 04.07.2014, aflată pe rolul Tribunalului Olt.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!