Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SPRE SENAT BIRJAR! CU ABUZ ÎN SERVICIU, SPĂLARE DE BANI ŞI EVAZIUNE FISCALĂ!

21. noiembrie. 2016

N-AI DOSARE, N-AI VALOARE!!!

“Competiția asta va fi pe viață și pe moarte și chiar pe libertate. Și eu mă uit dimineaţa la 6, că atunci vine DNA-ul și le spuneam colegilor mei: Mă, da pe mine de ce nu mă ia, că eu mai sunt singurul pe aici?” Cât de urât trebuie să miroasă lucrurile petrecute la CJ Olt de când Paul Stănescu a ajuns președinte încât l-au determinat  pe el însuşi să se întrebe de ce nu i-au bătut până acum mascații la poartă…

Chiar aşa, bună tare întrebarea şi încă de actualitate. De ce n-au venit? De ce nu vin? Poate că urmează, sau poate nu, cert e că cercetările procurorilor anticorupţie cu privire la liderul Stănescu şi secundul Oprescu Marius continuă. Când au răsuflat uşuraţi pentru NUP-ul primit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în dosarele în care pe 5 iulie 2013, DNA-Serviciul Teritorial Craiova DNA Craiova a disjuns declinarea competenței de soluționare parțială a cauzei privindu-i pe cei doi către instanţele amintite, s-au trezit din nou suspecţi.

CARTE DE VIZITĂ(PENALĂ)- DOSARUL 2248/104/2015

STĂNESCU PAUL

–  infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice( prevăzută şi pedepsit de art.248 Vechiul C.P. combinat cu art.13(2) din Legea 78/2000)

– infracţiunea de conflict de interese (prevăzută şi pedepsită de art.253(1) Vechiul C.P.)

OPRESCU MARIUS

– infracţiunea de evaziune fiscală( prevăzută şi prevăzută de art.9 din Legea 241/2005)

– infracţiunea de spălare de bani (prevăzută şi pedepsită de art. 23(1) din Legea 656/2002)

Nume Calitate parte
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE Petent
STĂNESCU PAUL Învinuit
OPRESCU MARIUS Învinuit

În urmă cu un an procurorii DNA cereau Tribunalului Olt să admită cererea de redeschidere a urmăririi penale împotriva celor doi. La finalul a două luni de termene judecătorul „de serviciu”(n.n.ca un mic detaliu, reamintim că la fiecare nou termen a apărut un alt judecător!) s-a pronunţat:

«Admite cererea formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie Bucureşti – Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale privind pe suspecţii Stănescu Paul, Oprescu Marius. În baza art. 335 alin. 4 C.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 223/C2/2015 din 15.07.2015 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti – Direcţia Naţională Anticorupţie prin care s-a dispus infirmarea rezoluţiei nr. 271/P/2012 din data de 05.07.2013 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul teritorial Craiova şi confirmă redeschiderea urmării penale în dosarul nr. 271/P/2012. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. »

Azi, întrebarea retorică pe care Stănescu şi-o punea în 2014 în faţa colegilor de partid, rămâne valabilă, pentru că cercetările continuă în Dosarul 2248/104/2015.

Şi tot azi, Stănescu, acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, are aspiraţii înalte. Deschide lista PSD Olt pentru Senat(n.n.pentru că odată cu mandatu′ vine şi imunitatea) iar Oprescu Marius, fără imunitate dar cu funcţie, suspectat de procurori de evaziune fiscală şi spălare de bani a fost pus de lider preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!