Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSARUL SUBVENŢIILOR ÎNCASATE DE FRAŢII CIOCAN – ÎN INSTRUMENTAREA DNA- ST CRIOVA!

07. noiembrie. 2016

Se înmulţesc dosarele la DNA, scapă cine poate! Îmunitatea pare că e cel mai căutat privilegiu al acestor timpuri. Mulţi aleargă după el, puţini îl prind. E cazul deputatului Dan Ciocan, căruia norocul pare să nu prea îi mai surâdă în ultima perioadă. Încătuşarea fratelui Cornel Ciocan în urma condamnării la cinci ani de închisoare e dar începutul.

GHINION! Suvenţiile încasate de la APIA îi trimit direct în faţa procurorilor anticorupţie: „Dosarul la care faceţi referire se află în lucru pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Craiova”.

Reamintim că în aprilie 2015  la sediul APIA din Olt s-au prezentat la  trei ofițeri de la Poliția Judiciară din cadrul DNA- Seviciul Teritorial Craiova și în baza unei ordonanțe privind predarea de înscrisuri, au solicitat câteva dosare ale unor fermieri care au solicitat sprijin pe suprafață și ajutoare de stat la APIA Olt. Între dosarele vizate se regăseşte  şi una din firmele în spatele cărora se află fraţii Ciocan. Este vorba de SC T DANCOR ROMCONSTRUCT SRL, societate care a făcut în februarie 2014 obiectul verificărilor auditorilor de la Camera de Conturi Olt. În nota de constatare întocmită se arată cum pentru  suprafața de 630 hectare teren arabil (n.n.suprafață ce aparține MAN), amplasată în comuna Redea, în perioada 2011-2013 societatea implicată a solicitat şi încasat subvenţii deşi contractul expirase în toamna lui 2010(n.n.Daniel Doru Neacşu, azi adjunct la APIA nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase… ). Reprezentanţii APIA Olt au fost solicitaţi să procedeze la reinstrumentarea dosarelor din campania 2011-2012-2013, astfel că în cazul societăţii fraţilor Ciocan, debitul stabilit pentru cei trei ani de zile a fost de 2.944.425,30 lei.

Deşi SC T DANCOR ROMCONSTRUCT SRL a cerut în instanţă(n.n. Tribunalul Bucureşti-23406/3/2015) anularea actului administrativ întocmit de cei de la APIA Olt, notele de constatare au fost înaintate şi la DNA. Urmare a dosarului nr. 63/P/2014 al DNA- Serviciul Teritorial Craiova, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea judecarii cauzei până la soluţionarea dosarului de la DNA.

Sunt aşadar suficente motive(n.n. a se citi dosare penale!!!) pentru care Dan Ciocan, prietenul lui Paul Stănescu, a ţinut cu dinţii de un loc eligibil pentru parlament. E nevoie urgentă de imunitate. Cât mai repede, până când nu începe urmărirea penală in personam. Că doar nu de grija alegătorului l-a pus PSD Olt pe Dan Ciocan să deschidă lista la Camera Deputaţilor…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!