Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

S-AU DEPUS LISTELE! SĂ NUMĂRĂM FIRMELE! BEBELUŞELOR… DANS!

27. octombrie. 2016

S-a încheiat perioade de depunere a listelor cu candidaţii pentru parlamentare. Dilema lui Caragiale revine în prim plan. Mai actual ca oricând, mai profetic ca niciodată cetățeanul turmentat.

Cum a fost astă vară, așa e PSD Olt  şi la începutul toamnei. Un partid ce mimează jocurile democratice, vezi impunerea lui Moţ ca şi candidat la Primăria Slatina, azi lista deja pregătită pusă sub nas activului fără drept de contestaţii şi cârcoteli. Să fim uniţi, simţim la fel, gândim alt fel, parlamentari să iasă nominalizaţii. Două bucăţi la Senat(n.n considerate eligibile) – bineînţeles Paul Stănescu impus singur că doar e preşedinte şi într-un final, oficial, după lungi amânări, Renică Diaconescu. La Camera Deputaţilor mixul e mai mult decât interesant. Iordache s-a pus din nou în unghii şi-a rămas la Olt în ciuda insistenţelor lui Dragnea de a-i mai lăsa lui Paul un loc pentru un om de-al… locului,  Alexandru Stănescu-binecunoscutul „fratelo” ca în vară n-ar mai fi vrut dar până în toamnă a descoperit că mai vrea o tură, acelaşi prieten de nădejde, de lucrări de la CJ, subvenţii de la APIA şi multe altele, fratele încarceratului Cornel, Dan Ciocan şi „echilibrul”- de la Schitu, la CJ Olt şi direct pe listă, recomandat de baron prin metoda pumnului în gură, Marius Iancu, necunoscut multor dar cu vastă activitate în diverse business-uri. Pe poziţia cinci speră Felicia Man că unul din înaintaşii săi va face vreo indigestie ceva şi nu-şi va ridica mandatul. Dar… doar speră!

La PNL nu e nici o surpriză. După ce-a vândut Ştirbu pielea ursului din pădure, câte doi trei pe un loc, în final l-a pus pe al patrulea. C-aşa se face politică fratele meu, la nivel înalt. Dacă nu el atunci cine să deschidă lista la Camera Deputaţilor. În 2008 şi-a desenat colegiul, în 2012 noroc cu Şova iar acum e listă- deci, „la treabă ostaşii mei”. Moisescu de la Senat a ajuns la deputaţi pe locul doi pentru că-i făcuse preşedintele interimar programare înainte, iar Siminica Mirea, cum a negociat când a renunţat la funcţia de copreşedinte PNL Olt, deschide lista la Senat- pohta ce-a pohtit!

Liste complete au şi PMP Olt cu noul preşedinte- Mitel Niculescu- care mai vrea un mandat de deputat, şi ALDE cu Niţă deschizător de listă tot la Camera Deputaţilor. Se găsesc depuse la Biroul Electoral Judeţean şi liste de la PRM, de la PRU chiar şi de la ALDE. Să aibă alegătorul de unde alege! N-ar trebui să fie o alegere prea grea, nu!? Dac n-ar fi scârbit şi total dezinteresat de vot.

Dar pe cât de dezinteresat este alegătorul de politică şi politicieni pe atât de interesant va fi în perioada următoare să vorbim despre cei ce vor să prindă un mandat de parlamentar, cu imunitate la pachet. Nu despre ce au făcut majoritatea pentru alegătorul pe care îl curtează în draci acum ci pentru ei personal. Firme pe persoană fizică, prin interpuşi despre care gândesc că le sunt slugi credincioase, ideale să ascundă adevăraţii păpuşari.

Să dăm startul… zicem!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!