Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DILEMA LU′ PĂDURARU: A DAT ŞPAGĂ SAU COMISION?! LU′ VÂLCOV? BA′ PARCĂ CĂ LU′ PRINA…

26. octombrie. 2016

La DNA se toarnă, în instanţă se plătesc poliţe!

Citat ca martor în dosarul în care a dat şpagă atât pentru contractul de reabilitare a Centrului istoric al oraşului Slatina cât şi pentru cel de la CAO, cu mâna pe biblie Păduraru a declarat că-şi menţine ambele denunţuri date la DNA din… proprie iniţiativă.

Avocat : Cum aţi ajuns la DNA să faceţi denunţ?

S. Păduraru: Din proprie iniţiativă

Avocat : Denunţul înregistrat la DNA pe 29.04.2015 este datat din 26.04.2015.  Cum aţi făcut, aţi scris denunţul acasă şi l-aţi dus aclo, sau acolo l-aţi scris.

S. Păduraru: Nu, acolo l-am dat(…) Al doilea nu a fost denunţ, pe 28 l-am completat pe primul pentru că mi-am mai adus aminte.

Dacă în faţa procurorilor şi-a adus aminte detalii şi chiar date şi sume de bani, fiind unul din mituitorii scoşi de sub urmărire(n.n.tocmai graţie denunţului depus înaintea începerii urmăririi penale) în sala de judecată totul a fost… confuz. Declaraţia martorului nu şi el!  Dimpotrivă, pe Vâlcov aproape că nu îl cunoaşte, primar al Slatinei nu ştie cine a fost în 2012, ştie sigur că pentru Prina era şpaga nu pentru primarul Vâlcov şi mai ştie că lui Adi Barbu i-a dat două tranşe din bani deşi acesta din urmă declară că doar o singură dată a luat de la denunţător o pungă de cadou. „Înainte de semnarea contractului mi s-a pretins un comision de 10% de către domnul Prna, i-am dat în trei tranşe, au venit la mine două persoane. Prima trană iam dat-o lui Melinte, nu ştiu când… august-septembrie 2012, celelalte două au fost la o lună sau două, în toamnă, nu ştiu exact, lui Adi Barbu. Nu l-am sunat eu, l-a trimis Prina. Nu i-am spus nici lui Melinte şi nici lui Barbu Adi cui să dea banii ” . Dilemă mare: 10% e comision şi nu şpagă, şpagarul parcă nu ar mai fi Vâlcov, parcă ar fi Prina… nu imi auc aminte exact, parcă şi Barbu a luat cu două mâini şi-a predat o dată…

Judecător: Cine v-a cerut comisionul de 10%?

S.Păduraru: Comisionul mi l-a cerut Prina după licitaţie, înainte de semnarea contractului, era reprezentantul Primăriei Slatina.

Judecător: Pentru cine era comisionul?

S. Păduraru: Mi s-a cerut un comision doamna preşedinţă, nu mi s-a spus pentru cine era.

Judecător: Cine a semnat contractul pentru Centru istoric din partea Primăriei Slatina?

S. Păduraru: Bănuiesc că Prina… nu ştiu. Eu l-am semnat şi l-am lăsat la Primărie. Nu ştiu.

Judecător: Cine era primar al Slatinei?

S. Păduraru: Nu ştiu cine era primar când s-a cerut comisionul. Nu ştiu, chiar nu ştiu, da′ cred că Prina. 

În rechizitoriu, faţă de cele denunţate de Păduraru, procurorii au reţinut că „din probele administrate în cauză a rezultat că, în luna iunie 2012, după câştigarea alegerilor la Primăria Slatina, i-a pretins lui PĂDURARU SORIN ALEXANDRU, reprezentantul S.C. CONDOR PĂDURARU S.R.L., prin intermediul lui PRINA MINEL FLORIN, 10% din valoarea contractului nr. 16248 încheiat la data de 20.06.2012 de această societate cu Primăria Slatina, contract având ca obiect reabilitarea străzilor din Centrul istoric al oraşului, pentru semnarea respectivului act de către autoritatea contractantă şi efectuarea la timp a plăţilor, iar, ulterior, în cursul anului 2012, prin intermediul lui PRINA MINEL FLORIN şi MELINTE ALEXANDRU a primit în luna iunie 2012, după semnarea contractului, suma de 300.000 lei, iar prin intermediul lui BARBU ADI FLORINEL şi ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ a primit suma de 150.000 lei, în luna noiembrie 2012.

Despre beneficiarul şpăgii de 10% pe care Pădurarul nu îl cunoşte nici în 2012 când a făcut plata, nici în 2015 când a depus denunţ şi la fel azi la Tribunal, dar… „probabil Prina„(n.n. zice el)procurorii spun că deşi „PRINA MINEL FLORIN a fost cel care i-a pretins în mod direct un procent de 10% din valoarea contractului martorului PĂDURARU SORIN ALEXANDRU, acesta a acţionat ca intermediar al inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN care, înainte de semnarea contractului, îi impusese o astfel de conduită.

În ceea ce priveşte remiterea şpăgii, deşi Păduraru vorbeşte de trei tranşe, Barbu Adi declară că a luat o singură dată „o pungă de cadouri, cu un pachet sigilat în ea”, declaraţia celui din urmă fiind întărită şi de procurorii anticorupţie: „Cu toate că martorul PĂDURARU SORIN ALEXANDRU a susţinut că i-a remis de mai multe ori (în mai multe tranşe) sume de bani lui BARBU ADI FLORINEL pentru a i le înmâna lui PRINA MINEL FLORIN, sume de bani care au totalizat 360.000 lei, din probele administrate în cauză a rezultat că acesta i-a remis martorului BARBU ADI FLORINEL doar suma de 150.000 lei, bani care i-au fost destinaţi inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi nu martorului PRINA MINEL FLORIN.

Despre cealaltă şpagă, pe care acelaşi denunţător a acceptat să i-o dea lui Vâlcov pentru contractul cu CAO nu s-a făcut vorbire la termenul de marţi, deşi este parte din dosarul care se judecă la Tribunalul Olt.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!