Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DETALII EXPLOZIVE DIN NOUL DOSAR DE CORUPŢIE DIN PRIMĂRIA SLATINA: PRINA- TROC CU FOSTA PREŞEDINTĂ A TRIBUNALULUI OLT PENTRU A SCĂPA DE CONDAMNAREA DIN 2012

24. octombrie. 2016

Detalii interesante ies la iveală odată cu noul dosar instrumentat de procurorii DNA privind corupţia din Primăria Slatina. Este vorba despre dosarul în care au fost deja trimişi în judecată pentru abuz şi instigare la abuz în serviciu inculaţii STANA ANDRONIA LUANA MIHAELA, PĂTRU MIRELA, PRINA MINEL FLORIN, BEZNEA GHEORGHE și MARINESCU IULIU SEVERUS.

Disponibilitatea lui Prina de a le oferi „pe tava” terenul de 600 mp din domeniul Minicipiului Slatina soţilor Marinescu n-a fost decât o încercare a acestuia de a-şi salva pielea de braţul lung al justţiei.

„În condiţiile în care administratorul public Prina Minel Florin invocase necesitatea identificării de terenuri în scopul vânzării acestora pentru a se obţine venituri la bugetul primăriei, suma de 9.300 euro, încasată din vânzarea terenului ce face obiectul cauzei, ridicol de mică pentru un buget de natura celui administrat de Primăria municipiului Slatina, nu justifică oportunitatea promovării unui proiect de hotărâre de consiliu local privind vânzarea acestui teren, dar poate justifica oportunitatea rezolvării în interes personal a unei probleme care în vara anului 2011 devenise stringentă pentru Prina Minel Florin.

 „Problema stingentă” pe care Prina a vrut să o rezolve dând la schimb terenul era dosarul în care Minel Prina, fost director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Slatina, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2009, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi ulterior condamnat pe pe 7 decembrie 2012, la pedeapsa de 4 ani închisoare  dar cu suspendare.

Mai mult afacerea cu terenul a fost ideea inculpatului Prina, cel care a reuşit să ajungă în preajma fostei judecătoare(n.n. la rându-i condamnată pentru corupţie la 8 ani de închisoare) în perioada 2002-2003, graţie unor prieteni din aceeaşi sferă(de influenţă!!!), o familie de magistraţi din Slatina pe care atât Prina cât soţii Marinescu o vizitau foarte des, cum se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Craiova.

„Procurorii nu au putut stabili împrejurările concrete în care au avut loc discuţiile cu privire la concesionarea terenului, dar probele administrate în cauză confirmă fără umbră de îndoială că terenul în suprafaţă de 600 m.p. a fost scos la vânzare prin licitaţie publică „cu dedicaţie”, spre a ajunge în proprietatea soţilor Marinescu în urma derulării unei proceduri cu aparenţă de legalitate. Interesul achiziţionării terenului de la Primăria Slatina a fost afirmat chiar de inculpatul Marinescu Iuliu Severus: plata unui preţ mai mic decât cel pe care l-ar fi plătit dacă ar fi cumpărat terenul de pe piaţa liberă. În contextul menţionat apare neîndoioasă intenţia inculpatului Prina Minel Florin de a se „pune bine” cu justiţia, inculpatul având la îndemână pârghiile necesare realizării scopului urmărit.”(Rechizitoriu DNA)

Aşadar, terenul promis de Prina a ajuns, ilegal în mâna soţilor Marinescu, la un preţ derizoriu. Oare înţelegerea a fost respectată şi de cealaltă parte? Dacă da, cum l-a ajutat fosta şefă a Tribunalului Olt să scape de „problema care în vara anului 2011 devenise stringentă” pentru inculpatul Prina?

Print

2 thoughts on “DETALII EXPLOZIVE DIN NOUL DOSAR DE CORUPŢIE DIN PRIMĂRIA SLATINA: PRINA- TROC CU FOSTA PREŞEDINTĂ A TRIBUNALULUI OLT PENTRU A SCĂPA DE CONDAMNAREA DIN 2012

  1. Laza Ileana Alexandra , nu stie nimic , se pare ca erau cunostiinte vechi si inca mai are cunostintee prin justitie , Cie ia scapat copilul de puscarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!