Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PISICU- BANII ÎNAPOI! DUPĂ PROCURORI, L-A EXECUTAT ŞI CURTEA DE CONTURI!

23. octombrie. 2016

Să fii constructor în Olt este adevărată mană cerească. Dacă mai reuşeşti să intri şi în graţiile liderilor judeţului, te-ai scos. Garantat lucru!!! Ai noştri se jură că adjudecă lucrările în urma unor licitaţii corecte. Până vin procurori(vezi corupţia din Slatina, dragostea mea!) şi arată cum şi cine a dat şpaga, cât pentru fiecare lucrare plătită din bani publici. La fel şi cu calitatea lucrărilor: cu drag şi spor pentru beneficiar.

Drag le e pentru în cont au banii, sporul le lipseşte. După cum urmează…

În perioada în care poliţiştii bucureşteni l-au ridicat de la domiciliu pe Mircea Ungureanu(n.n.Pisicu) şi după ce a fost audiat la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 4, a primit mandat de reţinere 24 de ore, ulterior trimis pentru 30 de zile în arest preventi, la Primăria Piatra Olt, auditorii Camerei de Conturi Olt verificau, printre altele şi „Calitatea gestiunii economico financiare”. N-au găsit cantitatea pentru că, ce să vezi, constructorul care a câştigat licitaţa pentru ,,asfaltare drum comunalDC 13″  a sărit din schemă 6200 m.

Din verificarea realităţii şi exactităţii datelor înscrise în situaţiile de plată pentru obiectivul de investiţi ,,asfaltare drum comunalDC 13″ s-a constatat că, unele categorii de lucrări nu au fost executate, deşi acestea au fost înscrise în facturi şi în situaţiile de lucrări întocmite de constructor, acceptate şi plătite de beneficiar-  lucrările privind încadrarea îmbrăcăminţilor asfaltice semipermanent cu pene ramfoft pe o distanţă de 6200 m nu au fost efectuate „.

Constructorul în cauză este nimeni altul decât Pisicu, azi sub control judiciar în dosarul în care este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prin SC SC Old&Newconstruct SRL. N-a încasat singur ci în asociere cu cu S.C. Bebe Trans Rom S.R.L.

Procedându-se în acest fel au fost angajate cheltuieli nejustificate şi au fost efectuate plăti nelegale în suma de 66960 lei.

66960 lei x 2% x 1 luna= 1339 lei     perioada decembrie 201 5

66960 lei x 1% x 7 luni= 4687 lei     perioada ianuarie -iulie 2016

Total  6026 lei

Acceptarea la plată a lucrărilor neexectuate la obiectivul  de investitii ,, Asfaltare drum comunal DC 13,, a dus la denaturarea datelor inscrise in situaţiile financiare întocmite de către entitate la data de 31 .12.2015, precum şi la prejudicierea bugetului local al Oraşului Piatra Olt cu suma de 6026 lei.

Primarul Udrescu, darnic după cum se poate observa mai ales când vine vorba de banii contribuabililor(n.n. pe care, potrivit votului de incredere, ar trebui să-i gestioneze legal şi nu să-i „aloce” constructorilor aflaţi ăn graţiile baronului ), s-a conformat constatărilor auditorilor astfel că în timpul controlului, urmarea notelor de constatare constructorul a procedat la recalcularea situaţiilor de lucări şi la emiterea facturilor în roşu (Seria OT OLD nr 247 din  20.07.2016 in valoare totală de 66961) lei prin care s-a stornat valoarea totală aferentă lucrărilor neexecutate. Aşadar, pe o parte procurorii, pe cealaltă parte auditorii CC Olt, recuperează încet dar sigur de la Pisicu ceea ce acesta prin cele două societăţi a încasat în ultimii ani mai ales de la instituţile publce- Spitalul Judeţean Slatina şi primării.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!