Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

INCULPAT OPRESCU: DE ACORD SĂ PRESTEZ MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII, MĂ OPUN SĂ PLĂTESC DAUNE PĂRŢII VĂTĂMATE!

11. octombrie. 2016

Termen nou în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Ajuns în faţa judecătorului de caz Oprescu a refuzat să dea declaraţii, în schimb a spus că este de acord să presteze  muncă în folosul comunităţii dacă va fi găsit vinovat pentru ucidere din culpă. În rechizitoriul întocmit de procurorii PCA Craiova s-a reţinut că ” fapta inculpatului O.M care, la data de 03.10.2013, în jurul orei 19,45-19,50, în timp ce conducea autovehiculul de serviciu aparţinând Consiliului Judeţean Olt –   …………. cu nr. de înmatriculare ………. – pe DJ 677, din direcţia Slătioara – Piatra-Olt,  pe fondul neatenţiei şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum, observând prea târziu, un vehicul cu tracţiune animală nesemnalizat corespunzător, a intrat în coliziune cu acesta, în urma impactului rezultând, în final,  decesul victimei M. N. – întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ucidere din culpă.”

La termenul de marţi Oprescu a refuzat atât procedura simplificată(n.n.recunoaşterea vinovăţiei) cât şi plata daunelor solicitate de partea vătămată, respectiv urmaşii victimei decedată în urma accidentului.

 

Judecător: Inculpat Oprescu Marius, doriţi să daţi declaraţii în cauză?

Inculpat M.O: În aceasta fază a procesului nu vreau să dau declaraţii. 

Judecător: Sunteţi de acord ca în cazul în care veţi fi găsit vinovat să prestaţi muncă neremunerată  în folosul comunităţii?

Inculpat M.O: Da, sunt de acord!

Judecător: În legătură cu constituirea ca parte civilă a părţii vătămate( n.n.200 mii lei pentru cele două părţi) sunteţi de acord cu achitarea prejudiciului?

Inculpat M.O: Nu doresc achitarea prejudiciului!

Judecător: Doriţi aplicarea procedurii simplificate?

Inculpat M.O.:Nu, nu doresc!

Judecător: Contestaţi probele administrate în cursul urmăririi penale? 

Inculpat M.O.: Da!

Judecător: Pe toate?

Inculpat M.O.: Da!

Apărătorii preşedintelui CJ Olt au cerut readministrarea probatoriului în cauză urmare a faptului că la dosar sunt mai mult declaraţii de martor care nu fac referire la dosarul în cauză ci la cel disjuns, aflat încă în cercetare la Parchetul de e lângă Curtea de Apel Craiova în care, alături de Oprescu este urmărit penal Andrei Iordache şi două cadre medicale din Spitalul Judeţean Slatina, cu toţii reţinuţi pentru 24 de ore în octombrie 2013.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 15 noiembrie când judecătorul a dispus şi chemarea la audieri a primilor trei martori.

 

 

Print

One thought on “INCULPAT OPRESCU: DE ACORD SĂ PRESTEZ MUNCĂ ÎN FOLOSUL COMUNITĂŢII, MĂ OPUN SĂ PLĂTESC DAUNE PĂRŢII VĂTĂMATE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!