Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AUDIERI LA TRIBUNALUL OLT: VÂLCOV, FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU DENUNŢĂTORII!

28. septembrie. 2016
Audieri azi la Tribunalul Olt în dosarul în care Vâlcov a fost trimis în judecată pentru luare de mită. La bară, citaţi martorii Bărbulescu Daniel, Ghenciu Cristian, Barbu Dorina şi Ilie Chiriţă. Cu excepţia încă deputatului Bărbulescu, denunţător în primul dosar, ceilalţi trei martori s-au prezentat azi în faţa instanţei. Deşi au spus că îşi menţin declaraţiile date în faţa procurorilor anticorupţie, la Tribunal parte din „poveste” a fost mult schimbată. 
Ilie Chiriţă, preşedintele Fundaţiei pentru Tineret: „Am dat anunţ că închiriez hotelul pe OLX…” Martorul Chiriţă a arătat cum a ajuns să închirieze hotelul lui Mocanu Alexandru, administrator al S.C. S.G.V. DEVELOPMENT S.R.L. „În 2012 am dat anunţ că inchiriem hotelul, cred că şi pe OLX, şi în presă şi la televiziune. Am încheiat contract cu domnul Mocanu care mi-a zis că e din Bucureşti şi că tatăl lui lucrează în domeniul hotelier. Apoi mai mulţi din presă mi-au zis că i-am închiriat lui Vâlcov, că Mocanu este omul lui. Am început să caut pe internet şi am văzut că domnul Mocanu face parte din CA al SC Aceti. Credeam la vremea aceea că zvonul cu domnul Vâlcov nu e real, da′ acum nu mai cred. Nu stiu, ca şi dumneavoastră doamna preşedintă, ce să mai cred acum. Şi, doamna preşedintă, eu nu înţeleg care ar fi nenorocirea dacă eu aş fi ştiut şi i-aş fi închiriat domnului Vâlcov hotelul, că până atunci nu se auzise că făcuse vreo nenorocire„.  Însă, în declaraţia dată la DNA, „martorul Chiriţă Ilie a relatat împrejurările în care a închiriat hotelul(…) şi că în zilele următoare încheierii contractului de închiriere a realizat că acesta(n.n. Mocanu) este un interpus al inculpatului Darius Vâlcov„.
Al lui Mocanu, Vâlcov, Barbu sau Ghenciu, indiferent de cel care s-a aflat în spatele hotelului la data închirierii, Chiriţă vrea scoaterea bunurilor de sub sechestru întrucât, conform contractului de închiriere cu SC SGV Development SRL, la reziliere, toate bunurile şi întreaga investiţie devin proprietatea fundaţiei. Însă DNA a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri (n.n.piese de mobilier folosite la amenajarea hotelului pe care inculpatul Vâlcov îl deţine în municipiul Slatina) în 2015 când hotelul era al chiriaşului Mocanu.
Ghenciu: „Uitaţi unde am ajuns!” De reţinut: Ghenciu nu e pulifrici, nu vrea să fie pus pe picior de egalitate cu Timofte sau Mocanu! Dar a fost în grup, parte importantă, omul cu lichidităţile cum a precizat în denunţul de la DNA.Azi la tribunalul Olt a făcut o serie de declaraţii despre cum a ajuns el să devină administratorul societăţii care deţine hotelul şi mai ales despre motivele care l-au determinat să intre „în horă”, însă nu identice cu cele de la DNA.
La Tribunal a arătat că decizia de a prelua hotelul a venit „în urma unei discuţii cu Vâlcov purtată în cafenea la City, la începutul lunii ianuarie 2015„. La data de 19.03.2015, în denunţul formulat la DNA, GHENCIU CRISTIAN  a susţinut că,” în luna ianuarie 2015, a fost sunat de către ŞUŞALĂ LUCIAN cu scopul de a cumpăra dreptul de folosinţă asupra hotelului City situat în Slatina”.
Referitor la motivele pentru care ŞUŞALĂ LUCIAN l-a contactat pe Ghenciu, denunţătorul precizează că „se cunoştea despre el că dispune de lichidităţi financiare, care ar fi putut justifica investiţiile făcute de societăţile comerciale CAFMIN, BOGMAR, MKS şi PLUS CONFORT, în mod nelegal.”
La aceeaşi întrebare, în 2016, în calitate de martor, acelaşi Ghenciu spune că a acceptat să intre administrator în SGV Development(n.n. implicit al hotelului) deşi în urmă cu câţiva ani renunţase la hotel(n.n. închiriat sub un alt nume, altă firmă, alt grup!)”întrucât era o afacere la cheie, care u mai necesita investiţii ci producea”.
După destructurarea grupului de către procurori, mai exact în iulie 2015, Ghenciu a solicitat renunţarea la calitatea de administrator al SGV pentru „liniştea mea personală pentru că nu vă uitaţi unde am ajuns!”
Declaraţiile martorilor au fost urmărite atent din sală de inculpatul Vâlcov. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 26 octombrie când vor fi citaţi Păduraru şi soţia, vărul Langa, Daniel Bărbulescu, Minel Prina şi Adi Barbu.
A.M.C.
Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!