Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JUDECĂTORIA SLATINA, LOVITURĂ PENTRU FINUL IVAN, JUDECAT PENTRU DELAPIDARE

25. septembrie. 2016

Judecătoria Slatina a decis ca Ivan Ionuţ, finul baronului Oprescu, să fie judecat în continuare sub control judiciar.

„Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 1 şi 2 raportat la art. 207 alin. 4 şi 7 din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar şi, în consecinţă, menţine această măsură preventivă luată faţă de inculpatul Ivan Cătălin Ionuţ,prin încheierea nr. 40 din data de 04.06.2016 pronunţată de Judecătoria Slatina în dosarul nr. 5384/311/2016/a2. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 22.09.2016, ora 13:45.”

Ivan a fost trimis deja în judecată după ce iniţial, pe 3 iunie a.c., a fost reţinut pentru 24 de ore pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată evaziune fiscală. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că în cursul anilor 2013-2015, inculpatul Ivan Cătălin-Ionuţ, în calitate depreşedinte al Asociaţiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina, şi-a însuşit prin retragere din contul acestei asociaţii sau prin efectuarea de plăţi reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803 946 de lei, iar, în aceeaşi perioadă de timp, a încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, şi, ulterior, a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126 334 lei; de asemenea,inculpatul a semnat în calitate de membru fondator al Asociaţiei Club SportivF.C. Olt Slatina statutul şi actul constitutiv conţinând menţiunea că cenzor al asociaţiei este expertul contabil C.A.M., menţiune necorespunzătoare adevărului.  Totodată procurorii au instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui bun imobil aparţinând inculpatului .

Nu ştim dacă abilităţile în materie de… delapidare îl recomandă, cert este că în pofida acuzaţiilor care i se aduc, Ivan este şi astăzi menţinut în funcţia de director economic la Spitalul Schitu. În numele şi cu girul naşului Oprescu, inculpatul, de altfel şi preşedinte al TSD Olt, gestionează nestingherit bugetul unităţii spitaliceşti.

Ana Maria Cojocaru

 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!