Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FOSTA PREŞEDINTĂ A TRIBUNALULUI OLT CONDAMNATĂ LA 8 ANI ÎNCHISOARE. UNCHIUL ADMINISTRATORULUI CISMARU- 3 ANI EXECUTARE!

Fosta preşedinţă a Tribunalului Olt, judecată pentru  o mită de 200.000 de euro, primită de la familia lui Sandu Anghel(n.n. cu omisiunea eliberării lui Bercea) a fost condamnată vineri de judecătorii Curţii de Apel Craiova la 8 ani de închisoare cu executare.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de magistrat, pe o durată de 4 ani.”

Soţul fostei preşedinte a Tribunalului Olt, inculpat şi el în acelaşi dosar a primt o pedeasă de 3 ani închisoare.

„Condamnă inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani închisoare. Aplică inculpatului Marinescu Iuliu-Severus pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani.”

Nici unchiul actualului city manager al Primăriei Slatina n-a scăpat de mâna justiţiei. Intermediarul şpăgii a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la  3 ani şi 6 luni închisoare.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Cismaru Dumitru în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia de avocat, pe o durată de 3 ani. „

Instanţa a dispus totodată menţinerea măsuri preventive a controlului judiciar dispusă faţă de cei trei inculaţi. Totodată, confiscă de la inculpata Marinescu Eugenia Carmen suma de 30.000 Euro,  de la inculpaţii Marinescu Iuliu-Severus şi Marinescu Eugenia-Carmen imobilul teren extravilan situat în comuna Corbu, jud Constanţa, menţine până la concurenţa sumei de 30.000 Euro, măsura asiguratorie a sechestrului instituită de DNA Craiova atât în ceea ce-i priveşte pe cei doi soţi cât şi pe Cismaru.

În ceea ce privete mituitorul, Băsică a rămas… cu banii daţi întrucât instanţa a respins „cererea martorului Anghel Florin de restituire de către inculpaţi a sumei de 100.000 Euro, ca neîntemeiată„.

Decizia instanţei nu este definitivă.

AMC

Print

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!