Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FOSTA PREŞEDINTĂ A TRIBUNALULUI OLT CONDAMNATĂ LA 8 ANI ÎNCHISOARE. UNCHIUL ADMINISTRATORULUI CISMARU- 3 ANI EXECUTARE!

23. septembrie. 2016

Fosta preşedinţă a Tribunalului Olt, judecată pentru  o mită de 200.000 de euro, primită de la familia lui Sandu Anghel(n.n. cu omisiunea eliberării lui Bercea) a fost condamnată vineri de judecătorii Curţii de Apel Craiova la 8 ani de închisoare cu executare.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de magistrat, pe o durată de 4 ani.”

Soţul fostei preşedinte a Tribunalului Olt, inculpat şi el în acelaşi dosar a primt o pedeasă de 3 ani închisoare.

„Condamnă inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani închisoare. Aplică inculpatului Marinescu Iuliu-Severus pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani.”

Nici unchiul actualului city manager al Primăriei Slatina n-a scăpat de mâna justiţiei. Intermediarul şpăgii a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la  3 ani şi 6 luni închisoare.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Cismaru Dumitru în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia de avocat, pe o durată de 3 ani. „

Instanţa a dispus totodată menţinerea măsuri preventive a controlului judiciar dispusă faţă de cei trei inculaţi. Totodată, confiscă de la inculpata Marinescu Eugenia Carmen suma de 30.000 Euro,  de la inculpaţii Marinescu Iuliu-Severus şi Marinescu Eugenia-Carmen imobilul teren extravilan situat în comuna Corbu, jud Constanţa, menţine până la concurenţa sumei de 30.000 Euro, măsura asiguratorie a sechestrului instituită de DNA Craiova atât în ceea ce-i priveşte pe cei doi soţi cât şi pe Cismaru.

În ceea ce privete mituitorul, Băsică a rămas… cu banii daţi întrucât instanţa a respins „cererea martorului Anghel Florin de restituire de către inculpaţi a sumei de 100.000 Euro, ca neîntemeiată„.

Decizia instanţei nu este definitivă.

AMC

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!