Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ULTIMUL TUN ÎNAINTE DE DNA LA TRIBUNALUL OLT: PESTE 3 MILIARDE LEI DE LA AJOFM OLT PENTRU TELEVIZIUNEA LUI VÂLCOV!

19. septembrie. 2016

Au apus vremurile când afacerile lui Vâlcov, administrate de interpuşi mergeau ca unse graţie cotractelor primite pe de o parte de la firmele de casă iar pe de altă pare bani publici de la instituţiile statului. Ultimul contract, mai mult decât generos(n.n.fonduri europene) obţinut de televiziunea lui Vâlcov cu doar o lună înainte ca procurorii DNA să spargă GRUPUL INFRACŢIONAL organizat şi să-l reţină pe lider, a fost cu… ghinion.

Pe mâna lui Constantin Câtu, un umil slujbaş care nu s-a dat niciodată în lături de la a executa ordinele contra funcţie de şef, Enero Prod SRL a obţinut un contract de publicitate de peste 3 miliarde lei vechi de la AJOFM Olt.  S-a atribuit contractul dar s-a blocat plata pe motiv de neîndeplinire a obligaţiilor contractuale asumate de firma pe care Picasso i-a încredinţat-o spre administrare soţiei deputatuui Bărbulescu. Cum era practica(n.n vezi contractele încheiate de Cafmin, Plus Confor cu Primăria Slatina, contractele SC Olt Proiect, Aceti cu CAO) la fel a procedat şi SC Enero Prod: una presta… alta încasa! Dar, cum spuneam… ghinion. Procesul verbal de recepţie, în baza căruia se dorea a fi efectuată plata nu era înregistratat la AJOFM Olt şi nu era aprobat de ordonatorul de credite – directorul executiv, solicitându-se societăţii clarificari privind obiectul contractului si serviciile efectiv prestate. N-au venit clarificări, n-au fost depuse nici dovezi ale serviciilor prestate însă s-a dat startul unei campanii negative la adresa instituţiei şi mai ales a directorului atât pe sticlă cât şi în stradă,  ( Citeşte şi http://www.concretinolt.ro/actualitate/denuntatoarea-lui-valcov-fina-barbulescu-incercari-disperate-de-a-incasa-contractul-cu-ajofm-olt/).

Cartoful fierbinte a fost aruncat pe masa magistraţilor. În august anul trecut SC Enero Prod, în contencios administrativ a cerut ordonanţă de plată, solicitare respinsă de magistraţii Tribunalului Olt. În octombrie, o nouă solicitare, pe rolul aceleiaşi instanţe-pretenţii – reclamantă SC Enero Prod. Se aşteaptă pronunţarea, amânată pe 14.09.2016 pentru data de 21.09.2016 în vederea depunerii de concluzii scrise. Aşteptăm cu interes soluţia judecătorilor de la Tribunalul Olt: va încasa televiziunea lui Vâlcov, administrată de soţia deputatului Bărbulescu  peste 3 miliarde lei pentru servicii RADIO prestate de… subcontractanţi întraţi în joc după încheierea contractului cu AJOFM (n.n. cum spuneam, e vechi păcatul- vezi http://www.concretinolt.ro/ancheta/spaga-pentru-valcov-berna-si-paduraru-cine-urmeaza/).  Între  timp, la parchet se află în lucru plângerea penală depusă de directorul AJOFM Olt împotriva societăţii mai sus amintită şi a administratorilor.

Cât priveşte practicile de care a uzat de-a lungul timpului atât televiziunea lui Vâlcov dar şi administratorul său, rechizitoriul DNA spune totul:

«VÂLCOV BOGDAN DARIUS, începând cu anul 2011 şi până în prezent, a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ  incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru, utilizând informaţii deţinute în virtutea acestora, în legătură cu  ENERO PROD S.R.L.-CUI 15892480.»
• «BĂRBULESCU DANIEL-IONUŢ a declarat că ultimele discuţii referitoare la administrarea acestor firme le-a avut cu VÂLCOV BOGDAN DARIUS la începutul anului 2015. De asemenea, denunţătorul susţine că, în aceeaşi modalitate, VÂLCOV BOGDAN DARIUS a procedat şi cu soţia sa, căreia i-a cerut să administreze în fapt un centru SPA şi o televiziune locală, OLT TV, afaceri deţinute de către acesta
•  «În denunţul formulat de BĂRBULESCU ANDRA LOREDANA, la data de 19.03.2015,  susţine faptul că în anul 2009, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a cerut să devină administratorul în fapt al S.C. ENERO PROD S.R.L., firmă care opera televiziunea locală OLT TV. Referitor la această afacere, denunţătoarea afirmă că, în cursul anului 2011, întrucât avea  nevoie de bani pentru achiziţionarea unor echipamente pentru  televiziune, i-a cerut bani lui VÂLCOV BOGDAN DARIUS, care i-a dat aproximativ 1 milion de lei, în  numerar. Pentru a justifica introducerea în contabilitate a banilor, VÂLCOV BOGDAN DARIUS i-a indicat denunţătoarei să redacteze un contact de împrumut, fictiv, cu Ţiganu Loredana, care reprezenta S.C. CAFMIN S.R.L., iar o parte din bani i-a virat din societatea deţinută de către aceasta.»
• «Referitor la societatea ENERO PROD, martora STRINU IULIANA precizează că în municipiul Slatina inculpatul VÂLCOV DARIUS BOGDAN locuieşte într-unapartament proprietatea societăţii  ENERO PROD S.R.L

Aşadar… în pronunţare!!!

Print

One thought on “ULTIMUL TUN ÎNAINTE DE DNA LA TRIBUNALUL OLT: PESTE 3 MILIARDE LEI DE LA AJOFM OLT PENTRU TELEVIZIUNEA LUI VÂLCOV!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!