Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BERNA VREA ŞPAGA ÎNAPOI! CAO SE CONFORMEAZĂ „AMIABL”! PE BANI PUBLICI!

15. septembrie. 2016

Procurorii DNA au devoalat cu date, sume, şpăgari, şpăguitori, căruşi de şpagă jaful pe care l-au odus în Slatina SC Tehnologica Radion , Vâlcov şi complicii săi. Pe 20 mai l-au trimis n judecată pe Vâlcov, Prina, Ramba, Tomescu, Şuşală şi Timofte pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta.

Potrivit rechizitoriului trimis instanţei, în 2009, Theodor Berna, administratorul societăţii Tehnologica Radion la data faptelor, i-a cerut lui Darius Vâlcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, să intervină la factori de decizie de la SC Compania de Apă Olt SA, pentru a câştiga licitaţii de lucrări pentru obiective din Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti. În schimbul intervenţiei sale, Theodor Berna i-ar fi promis lui Darius Vâlcov că îi dă 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără TVA) din contractele de execuţie a lucrărilor.

Aşadar e limpede cum a reuşit Tehnologica să pună mâna pe licitaţiile organizate în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi apă uzată în judeţul Olt”(n.n. contracte cu Compania de Apă Olt, pentru mai multe lucrări, în valoare de 78.201.552,15 lei). Lesne de înţeles este şi de ce reprezentanţii societăţii comerciale şi-au permis să facă lucrări de mântuială, să nu respecte angajamentele din contract şi mai ales cât de mincinoase erau declaraţiile publice(n.n. cu concursul presei de casă bineînţeles!!!) ale celor doi inculpaţi- Vâlcov şi Prina- privind „nemulţumirile şi măsurile”  cu privire la situaţia lucrărilor.  CAO plătea facturile emise de societatea Tehnologica Radion iar Berna achita promp tranşele de şpagă conform înţelegii cu Vâlcov.

Recent s-a consumat un nou termen din dosarul mai sus amintit, inclpaţii vor trebui să răspundă pentru faptele lor însă asta nu-i scapă pe slătineni de Tehologica Radion. Rămân în continuare buni de plată asta pentru că , la scurt timp de la arestarea omul de afaceri într-un dosar de evaziune, vărul Langa şi fina Strinu(n.n. directori CAO), bineînţeles sub îndrumarea şpăgarului, au reziliat contractul cu Berna(n.n. de la Beciul Domnesc nu mai avea cum să achite şpaga!!!).  Litigiu pe masa judecătorilor, reclamant SC SC TEHNOLOGICA RADION SRL , pârât Compania de Apă Olt. Acţiunea a fost admisă, la fel expertiza având ca obiectiv: stadiul fizic al lucrărilor efectuate în cadrul obiectivului “Reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare în Mun. Slatina”, în temeiul contractului nr. 9793/30.07.2010, şi rând pe rând cererile şi excepţiile invocate de pârâta SC Compania de Apă Olt au fost respinse.

Berna îşi cere şpaga înapoi. Nu o dă Vâlcov, cel care a încasat- o în pungi de plastic, nici pulifricii care l-au ajutat, ci va fi suportată din bani publici graţie aceluiaşi văr Langa, unul din „băieţii de la Bucureşti”. La ultimul termen(n.n. miercuri- 14.09.2016) CAO s-a… executat şi a solicitat un nou termen  pentru „soluţionarea pe cale amiabilă a litigiului”!!!
De acord cu solicitarea pârâtei a fost şi reclamanta! De ce n-ar fi fost. Buni de plată sunt slătinenii! Amiabil pentru că Langa e încă director la CAO!

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!