Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

BĂRBULESCU, AUDIAT ÎN DOSARUL VÂLCOV- ŞPAGA DE LA PĂDURARU ŞI RAMBA!

14. septembrie. 2016

Începe audierea martorilor în cel de-al doilea dosar în care Vâlcov a fost trimis în judecată pentru  luare de mită(n.n.  Păduraru- contractul CAO și reabilitarea Centrului Vechi al Slatinei și Ramba- reabilitări termice la prețuri nereale).

Primul citat este chiar denunţătorul Daniel Bărbulescu, cel care profitând de imunitatea de parlamentar a păstrat în locuinţa socrului său seiful lui Vâlcov. La finele acestei luni Bărbulescu va ajunge în faţa judecătorilor Tribunalului Olt. Potrivit referatului DNA „În perioada ianuarie – februarie 2015, Petruț Lucian Șușală, tot la solicitarea şi în prezenţa lui Ștefan Rotea, s-a întâlnit cu Alexandru Sorin Păduraru în parcarea hotelului City din Slatina. Acesta din urmă s-a urcat în autoturismul său, iar după o plimbare prin oraş de câteva minute, la coborâre, Alexandru Sorin Păduraru i-a lăsat pe bancheta din spate o geantă tip laptop de culoare neagră în care se afla un plic de culoare galbenă, care conţinea mai multe cupiuri de bancnote de 50 de lei şi 100 de lei, pe care nu a numărat-o.

„La indicaţia lui Darius Vâlcov, s-a deplasat la locuinţa martorului Ionuț Daniel Bărbulescu cu intenţia declarată de a pune banii într-un seif aflat la locuinţa acestuia. La solicitarea lui Ionuț Daniel Bărbulescu a luat 50.000 lei din plic, restul de aproximativ 100.000 de lei lăsându-i lui Ionuț Daniel Bărbulescu pentru a-i depozita în seif, suma ridicată din plic ducând-o lui Darius Vâlcov. „

Aşadar, Bărbulescu nu  a păstrat doar seiful şpăgarului Picasso dar a avut, potrivit procurorilor, un rol bine stabilit în gestionarea şpăgilor pe care Vâlcov prin cărăuşii săi o percepea de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu Primăria Slatina.

Citaţi pentru audiere la acest termen au fost şi Ghenciu Cristian Marian, pulifriciul cu lichidităţi care se visa patron de hotel, Chiriţă Ilie, preşedintele Fundaţiei pentru Tineret Olt, şi Barbu Corina, cea care administrează şi azi hotelul, în numele şpăgarului.

Ana Maria Cojocaru

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!