Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROCURORII L-AU REŢINUT PENTRU DELAPIDARE ŞI EVAZIUNE, NAŞU ÎL ŢINE CU MÂNA-N BUGETUL SPITALULUI SCHITU

14. iulie. 2016

13689594_1140666262671472_133479167_nLa începutul lunii iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina l-au reţinut pentru 24 de ore pe Ivan Ionuţ, pe finul actualului preşedinte al CJ Olt, Marius Oprescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. Judecătorul de dreptul şi libertăţi a respins cererea procurorilor de arestare pentru 30 de zile, Ivan fiind trimis în judecată sub control judiciar.  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul anilor 2013-2015, inculpatul Ivan Cătălin-Ionuţ, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Club Sportiv F.C. Olt Slatina, şi-a însuşit prin retragere din contul acestei asociaţii sau prin efectuarea de plăţi reprezentând angajamente ce nu aveau legătură cu aceasta, suma de 803 946 de lei, iar, în aceeaşi perioadă de timp, a încheiat convenţii civile cu jucătorii de fotbal în scopul diminuării cuantumului obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, şi, ulterior, a beneficiat de rambursare de TVA în cuantum de 126 334 lei. Încă de la primele finanţări primite de la CJ Olt sub semnătura lui Paul Stănescu, afacerea FC Olt a fost una cu iz penal, nelegalitatea sumelor alocate fiind confirmată şi de rapoartele Curţii de Conturi Olt.

În pofida acuzaţiilor care i se aduc, finul Ivan este şi azi director financiar contabil la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. În mâinile lui se află bugetul unităţii spitaliceşti, sub semnătura lui se face… împărţeala. Pentru că naşu′ este azi noul baron, se poate!

Şi totuşi, dacă de la asociaţie Ivan a efectuat mai multe operaţiuni de retragere de numerar din conti(1.320.290 lei), bani pe care procurorii spun că şi i-a însuşit chiar inculpatul, de ce la Spitalul Schitu n-ar reprezenta o… atracţie? Întrebăm, nu dăm cu paru′, având în vedere că potrivit declaraţiei de avere Ivan a rămas sărac lipit pământului după ce i-a fost pus sechestru pe singura proprietate pe care o deţinea! În acte!

Poate totuşi binevoieşte să răspundă pentru menţinerea în funcţie a inculpatului, chiar administratorul unităţii, în cazul în care a apus cumva vremea TRANSPARENŢEI ZERO pe care a garantat-o Stănescu.

AMC

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!