Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOI ANI DE LA MOARTEA TÂNĂRULUI ÎNECAT LA PLAJA OLT: DIRECTORUL CSM SLATINA TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU UCIDERE DIN CULPĂ!

06. iulie. 2016

Plaja-Olt-300x190La doi ani de la moartea tânărului de 13 ani înecat la Plaja Olt, inaugurată fără autorizaţie de funcţionare, cu o serie de nereguli constatate de instituţiile abilitate, cunoscute de administratorii complexului dar ignrate cu desăvârşire, au fost trimişi în judecată primii vinovaţi.

Directorul CSM Slatina, Ciobanu Constantin Cristian a fost trimis în judecată la începutul anului  infracţiunile de abuz în serviciu şi ucidere din culpă. Alături de el, pentru abuz în serviciu, au fost trimişi în judecată şi Stana Luis Costelini şi Bărbuţi  Andrei Marian Daniel, membri ai comisiei de concurs pentru organizarea concursurilor de angajare a personalului, cei doi alături de directorul CSM fiind cei care au validat dosarul salvamarului Firu Baciu deşi acestea nu îndeplinea condiţiile necesare.

Potrivit rechizitoriului, „din ansamblul probelor administrate în cauză a rezultat faptul că inculpaţii Ciobanu Constantin Cristian, Stana Luis  Costelini şi Bărbuţi  Andrei Marian Daniel au acţionat cu intenţie  directă sub aspectul laturii subiective , în sensul că aceştia au prevăzut rezultatul faptei lor, rezultat pe care l-au urmărit prin săvârşirea acelei fapte. Totodată a rezutat fatul că inculpatul Ciobanu Constantin Cristian a acţionat din culpă, sub aspectul laturii subiective a infracţiunii de ucidere din culpă, în sensul că a cesta a prevăzut rezultatul faptei sale dar nu l-a acceptat, socotind fără temei că el nu se va produce.

Pe parcursul urmăririi penale toţi cei audiaţi, începând de la primarul Prina până la aşa zisul salvamar care ar fi trebuit să îi salveze viaţa acelui tânăr nevinovat, au avut poziţii contradictorii cu privire la responsabilităţile care le reveneau fiecăruia dar mai ales la „ordinul de inaugurare”.

La audieri, Bogdan Apostoliceanu azi făcut de Moţ consilier, la vremea aceea director al DADPP a declarat că „nu a fost invitat în calitate oficială la evenimentul de inaugurare a obiectivului Piscine Plaja Olt şi că nu cunoaşte cine a autorizat dechiderea Plajei Olt„.

Cismaru Constantin, city managerul, „a declarat că are cunoştinţă despre faptul că în data de 30. 06.2014 a avut loc un incident la Plaja Olt, respectiv un minor s-a înecat, însă susţine că neavând loc o deschidere oficială privind funcţionarea Plajei Olt, accesul publicului nu ar fi trebuit să fie permis şi nu ştie dacă exista personal de pază„.

Martora Stana Luana Mihaela, „fiind întrebată dacă cunoaşte data inaugurării Bazei de agrement piscine Plaja Olt, aceasta a precizat că acest obiectiv a fost inaugurat la data de 28.06.2014,prin dispoziţia primarului Slatinei 1185⁄24.06.2014. Totodată a precizat că ulterior incidentului din 30.06.2014 a aflat că demersurile către DSP Olt le-a făcut CSM Slatina şi precizează că nu cunoaşte dacă după inaugurare, plaja a rămas deschisă publicului, acest lucru aflându-l după incident”.

Martorul Marian Cosmin Drăghici, administrator al Complexului Plaja Olt  „precizează că i-a atras atenţia directorului CSM Slatina,Ciobanu Constantin Cristian că nu ar trebui să deschidă Plaja Olt, întrucât la controlul din data de 26.04.2014 efectuat de DSP Olt au fost constatate mai multe nereguli existente care ar trebui remediate pentru a obţine autorizaţia de funcţionare. Cu toate acestea directorul Ciobanu Constantin Cristian a comunicat angajaţilor că în zilele de 28, 29 şi 30.06.2014 va avea loc inaugurarea obiectivului Plaja Olt, astfel că a fost permis accesul publicului pentru a se scălda”.

La întrebarea cine a autorizat şi a hotărât inaugurarea Plajei Olt primarul Prina Minel Florin a precizat că, după două amânări, i s-a adus la cunoştinţă că în data de 28.06.2014 se poate inaugura Plaja Olt,fapt pentru care  a emis o dispoziţie de aprobare a evenimentului, ce urma să se desfăşoare în mod civilizat, cu protecţia participanţilor„.

Inculpatul Ciobanu Constantin Cristian, directorul CSM Slatina, finul lui Prina, „fiind întrebat dacă a participat la inaugurarea obiectivului şi în ce calitate, acesta şi a răspuns spunând totodată că nu cunoaşte cine a autorizat deschiderea Plajei Olt, nici cine a chemat angajaţii la deschiderea din 28.06.2014, nici cine i-a angajat. Susnumitul a declarat că la data incidentului Plaja Olt nu se afla în administrarea sa, acesta preluând-o la 10.07.2014, printr-o hotărâre a Consiliului Local, dar spune că a încheiat în 24.06 2014 contract de prestări servicii cu DSP Olt, întrucât cunoştea că urma să preia obiectivul Plaja Olt”.

Familia îngerului care şi-a pierdut viaţa din cauza indiferenţei celor plătiţi din bani publici să asigure protecţia şi siguranţa celor ce vin la Plaja Olt, cere să plătească toţi cei responsabili, aceia care pe 28 iunie 2014, cu surle şi trâmbiţe au tăiat panglica şi şi-au asumat măreaţa realizare. Ceea ce, din păcate, s-a dovedit a fi de fapt coşmarul unei familii, călăul unui tânăr de doar 13 ani.

13624503_1134246289980136_1172300737_nPe 13.08.2014 mama băiatului a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că numiţii PauStănescu, Minel Prina şi Silviu Neacşu sunt vinovaţi de moartea copilului său, solicitând tragerea la răspundere a acestora pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au dispus însă „clasarea cauzei cu privire la cei trei, constatând că din ansamblu probelor administrate în cauză nu au rezultat date şi indicii temenice care să conducă la la stabilirea existenţei acestor infracţiuni„. Astăzi părintele îndurerat se adresează instanţei, Judecătoria Slatina, cu aceeaşi solicitare de pedepsire atuturor vinovaţilor. A depus plângere împotriva soluţiei procurorului de netrimitere în judecată a lui Stănescu, Prina şi Neacşu.

AMC

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!