Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

COTEANA, LOCALITATEA UNDE RESPECTAREA LEGII E OPȚIONALĂ…

03. iulie. 2016

13396967_1113746515363447_797998028_oCând viceprimar ales de cetățeni să le reprezinți interesele şi plătit din banii contribuabililor (n.n. sub semnatură pe propria răspundere şi sub incidența legii penale) alegi să îi atribui firmei propriului frate contracte de lucrări pe bani publici fără ca organele abilitate să îți ceară socoteală, respectarea legii devine deja… facultativă. Sau mai mult, interptetată după ureche şi… respectată întocmai.

Viceprimarul, fost factor postal, a asteptat minute in sir la poarta politiei...
Viceprimarul, fost factor postal, a asteptat minute in sir la poarta politiei…

Aşa a fost posibil ca tractorul Primăriei Coteana,utilaj achiziționat din fonduri publice să fie dat, din dispoziția autorităților locale,  pentru exploatare unui cetățean din comună care nu deținea permis de conducere de categoria obligatorie. A mers ulciorul până vineri când utilajul agricol a fost oprit în trafic, având atașată o remorca plină cu grâu. Gura lumii spune că şoferul avea sarcina să transporte grâul recoltat de pe cele aproximativ 200 de ha de teren deținute de ginerele primarului. Însă la sediul Poliției Coteana, la doar câteva minute după ce şoferului i-a fost adus la cunoştinţă faptul că produsele agricole vor fi   confiscate, a ajuns un om de afaceri din anturajul edilului, deținător de societate agricolă care a declaeat că i-ar apaține produsele. În pofida faptului ca în aproxomativ jumătate de ora a reușit să le prezinte oamenilor legii documentul care atesta că a închiriat utilajul de la primărie,  şoferul s-a ales cu „dosar penal, permisul suspendat si o amendă de 2.000 lei, iar marfa fără documente de proveniență a fost supusă confiscării”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt.

Din toiul petrecerii a ajuns si primarul Vasile. Ghinion, graul a fost confiscat...
Din toiul petrecerii a ajuns si primarul Vasile. Ghinion, graul a fost confiscat…

N-au putut „rezolva” situația nici prezența vicelui dar nici a primarului de cinci voturi pe la porțile  poliției. Cu siguranță intenția primarului Vasile nu a fost aceea de a exercita vreo formă de trafic de influență asupra agenților de  poliție. Sigur nu, pentru că ar putea fi acuzat de abuz în funcție…

Pentru moment… s-au conformat cu toții situației aşa cum au stabilit oamenii legii! Pe viitor… rămâne de văzut ce se va alege de amenințările lansate de Vasile, dar mai ales ce va răspunde atunci când va fi întrebat din dispoziția cui a ajuns tânărul respectiv să conducă ultilajul primăriei, înainte de toate posibil pericol pentru participanții la trafic.

A.M.C.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!