Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ŞOC ÎN PNL OLT: DAVIDESCU VREA DEMISIA LUI ŞTIRBU, SIMINICA MIREA SPUNE PAS!

07. iunie. 2016

MIREAUn simplu membru PNL(n.n. aşa s-a prezentat în faţa presei), pe numele lui Davidescu Cătălin, a ieşit marţi în conferinţă de presă să-i ceară lui Ştirbu demisia.

Liberalul este nemulţumit de scorul obţinut la Olt în urma scrutinului de duminică iar pentru că este bărbat, zice el, nu a ieşi în conferinţă încă de luni, ci i-a lăsat lui Ştirbu un răgaz de două zile să-şi depună singur mandatul.  Nemulţumirile lui sunt multe. În primul rând nu a fost de acord cu nominalizarea lui Ion Prioteasa la Scorniceşti pentru că nu era membru PNL în vreme ce la Slatina l-ar fi vrut pe Emil Albotă de la UNPR. Ştirbu şi mulţi alţii, spune acelaşi simplu membru, nu a muncit în campanie. Davidescu, pentru locale, a susţinut „prieteneşte” 4 candidaţi- doi câştigători, doi perdanţi, dar nu a fost responsabil în nici o localitate pentru că „nu a fost”. O perioadă a fost director de campanie al lui Bălaşa dar a renunţat ulterior pentru că „mi-am dat seama că nu putem obţine Primăria Slatina în ritmul în care ne implicăm, noi ca partid”. A demisionat din CJX al PNL Olt dar a rămas angajat la biroul parlamentar al lui Ştirbu până luna trecută. Este prieten cu Moisescu căruia i-a spus că nu înţelege nimic din strategia liderului PNL Olt, îl felicită pentru că a câştigat Scorniceştiul, dar tot Moisescu este bun prieten cu Ştirbu şi-l susţine. 

Cătălin Davidescu, „adept al unui partid unit” îi cere demisia lui Ştirbu şi, dacă vicepreşedinţii nu vor, respectiv Siminica Mirea, Costel Moisescu, Andrei Iordache, el „se sacrifică” şi îşi asumă preşedinţia PNL Olt! Are încredere că membri CJX vor fi de acord cu el şi-l vor susţine, încredere pe care mulţi au tradus-o în primul rând prin foştii pedelişti cu care Ştirbu  a avut, încă de la fuziune, un conflict deschis. Dar… surpriză! Ei sunt primii, chiar prin vocea primvicepreşedintelui Siminica Mirea care condamnă demersul lui Davidescu:

 ” Nu poţi veni să ceri aşa ceva când tu nu ai ajutat cu nimic partidul. Nu este în regulă să-ţi baţi joc de colegii tăi când tu ai părăsit corabia la greu. Am trecut printr-o bătălie grea, am văzut cu toţii rezultatele, este nevoie să discutăm, să facem analize dar nu să ieşim public şi să cerem demisii. Mai ales că trebuie să ne revenim rapid, să ne mobilizăm pentru că ne aşteaptă alegerile parlamentare. Probabil mulţi s-ar fi aşteptat să am o cu totul altă poziţie, dar PNL Olt nu are acum nevoie de aşa ceva. Aceasta este poziţia mea” .

Greu de văzut dar posibil!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!