Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SUSPICIUNI DE FRAUDĂ LA COTEANA! PREŞEDINTA SECŢIEI A FUGIT CU SACII DE BULETINE DE VOT!

06. iunie. 2016

13388806_1111794478891984_761786580_o 13410351_1111794475558651_2035287289_oAlegerile din Coteana stau sub semnul fraudei electorale. Prima numărătoare a scos la iveală lipsa unui număr de 18 buletine la primari. Numărătoarea a fost prelungită până în jurul orelor 01.00 când Ionuţ Dima a solicitat renumărarea votului. Două cereri scrise depuse la preşedinta secţiei de vot, nimeni alta decât fiica unei funcţionare din Primăria Coteana(n.n. aflată încă în subordinea candidatului PSD Costea Vasile)ambele refuzate a fi înregistrate. Aceasta a refuzat cu încrâncenare renumărarea votului în acelaşi timp solicitând insistent   reprezentanţilor din secţia de vot să semneze procesul verbal. Mai mult, inainte de a-şi asuma procesul, s-a descoperit că numărul votanţilor era mai mic decât al voturilor utilizate. Mai mic decât cele 5 voturi cu care Costea s-a autoproclamat învingător înainte de finalizarea numărătorii. Încălcând legea, aceeaşi preşedintă a decis dimineaţă scoaterea cu ajutorul poliţiei a candidaţilor din secţia de vot pe motiv că o enervează, în jurul orelor 6.00 părăsind secţia de vot cu sacii de buletine, flancată de reprezenanţii PSD, procesele verbale nefiind semnate şi nici comunicate cifrele consemnate în ele tuturor reprezentanţilor. . Buletinele s-au dus în incinta primăriei, acolo unde Costea şi zeci de susţinători sărbătoreau victoria, într-o cameră în care accesul candidatului PNL a fost interzis de suţinători, fiind scos cu forţa din instituţie. Inclusiv Siminica Mirea(n.n. candidat la CJ Olt- deci îndreptăţită să participe la numărătoare), a fot bruscată în încercarea de a ajunge în încăperea unde au fot depuse buletinele. De ce a fost nevoie de forţă în primărie? Pentru că, potrivit declaraţiei liderei PNL Olt, acolo s-a „lucrat”: „Când am intrat în camera unde erau buletinele, doamna preşedintă şi alte persoane erau cu mâna în sacii cu buletine de vot, deşi în sală nu se afla nici un reprezentat al PNL sau al altui partid”. Preşedintele de circumscripţie, cel care cerea la rându-i semnarea de către reprezentanţii PNL a procesului verbal, a respins după mai bine de 3 ore contestaţiile  depuse. Procesele verbale întocmite după discutarea contestaţiilor arată, potrivit reprezentanţilor PNL , un plus de 3 voturi anulate faţă de numărătarea lor, coincidenţă stranie, trei voturi de la Costea l-ar fi dat de Dima primar.

Suspiciunile nu se opresc însă aici. La Coteana a fost demarată o anchetă privind vizele de flotanţi. Oamenii legii au descoperit o serie de vize fără valabilitate. Şi totuşi, duminică, la Coteana au votat aceste persoane. În rimă instanţă are a fi vorba de 40 de persoane care au vize ilegale, aşadar…. voturi ilegale.

Diferenţa cu care s-a împăunat Costea este de 5 voturi, flotanţii cu suspiciuni sunt 40! Dima Ionuţ a depus plângere la Parchetul Slatina dar şi la Biroul Electoral Judeţean.

Vom reveni pe această temă.

P.S. Imaginile cu preşedinta de secţie flancată de reprezentanţii PSD, deveniţi agresivi chiar în faţa agentului de poliţe, sunt mai mult decât grăitoare!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!